Ιμάμογλου: Έρχεται στην Αθήνα ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης

 Ιμάμογλου: Έρχεται στην Αθήνα ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου θα βρεθεί στην Αθήνα μαζί με ακόμα 65 δημάρχους στο πλαίσιο της Συνόδου του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων B40 από τις 22 έως τις 24 Ιανουαρίου

Το Δίκτυο Βαλκανικών Πόλεων και η Σύνοδος Β40 θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 24 Ιανουαρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με πρωτοβουλία του δήμαρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και του δήμαρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Στη μεγάλη αυτή συνάντηση θα δώσουν το «παρών» 66 δήμαρχοι από όλα τα Βαλκάνια με την παρουσία του Τούρκου Δημάρχου να συζητείται περισσότερο από όλες.

Ο κ. Μπακογιάννης μίλησε για τη διοργάνωση της Συνόδου του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων B40, κατά την οποία η Αθήνα θα πάρει την σκυτάλη της προεδρίας από την Κωνσταντινούπολη. «Θέλουμε να χτίσουμε γέφυρες αλληλοκατανόησης, αλληλοσεβασμού, συνεργασίας και συνεννόησης. Γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι εύκολο. Ξέρουμε όμως ότι αξίζει τον κόπο», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε: «Ο Εκρέμ Ιμάμογλου κι εγώ ξεκινήσαμε εδώ κι έναν χρόνο μία κοινή προσπάθεια να συστήσουμε ένα Δίκτυο Βαλκανικών Πόλεων», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

«Σκεφτείτε ότι οι δήμοι είναι σαν τα αμορτισέρ τα οποία απορροφούν τους κραδασμούς. Αυτό το Δίκτυο είναι ευρύτερο. Δηλαδή δεν είναι μόνο η Κωνσταντινούπολη και η Αθήνα ή η Αθήνα και η Κωνσταντινούπολη. Θα συγκεντρωθούν 66 δήμαρχοι από όλα τα Βαλκάνια και αυτό είναι σημαντικό, καθώς είναι η πρώτη Σύνοδος αυτού του Δικτύου. Η Αθήνα μετά από πολλά χρόνια επιστρέφει με μία νέα αυτοπεποίθηση, με έναν νέο δυναμισμό και δίνει το μήνυμα στην ευρύτερη περιοχή για τον ρόλο της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά στο τέλος.

Σχετικά Άρθρα