Ζελένσκι: “Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Πούτιν είναι ζωντανός”

 Ζελένσκι: “Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Πούτιν είναι ζωντανός”

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός και μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να έχει πεθάνει, αφού σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία λαμβάνει «αλλοπρόσαλλες» αποφάσεις.

«Δεν καταλαβαίνω ακριβώς σε ποιον να μιλήσω και για ποιο πράγμα. Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Πούτιν είναι ο πρόεδρος της Ρωσίας. Δεν καταλαβαίνω ακριβώς αν είναι ζωντανός και ποιος παίρνει τις αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το metro.co.uk.

Επίσης, πρόσθεσε ότι «πώς μπορεί κάποιος να υπόσχεται στους Ευρωπαίους ηγέτες ένα πράγμα και την επόμενη μέρα να εξαπολύει μια εισβολή πλήρους κλίμακας σε μια χώρα. Δεν καταλαβαίνω ακριβώς με ποιον έχουμε να κάνουμε. Όταν λέμε “ειρηνευτικές συνομιλίες”, δεν καταλαβαίνω ακριβώς με ποιον πρέπει να τις κάνουμε».

Οι δηλώσεις του όμως, δεν έμειναν αναπάντητες, αφού το Κρεμλίνο εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του Ντμίτρι Πεσκόφ, σημειώντας πως «είναι σαφές ότι τόσο η Ρωσία όσο και ο Πούτιν αποτελούν μεγάλο πρόβλημα για τη σημερινή Ουκρανία και για τον Ζελένσκι. Και είναι σαφές ότι από καθαρά ψυχολογική άποψη, ο Ζελένσκι θα προτιμούσε να μην υπήρχε ούτε η Ρωσία ούτε ο Πούτιν».

«Όσο πιο γρήγορα η Ουκρανία και ο Ζελένσκι συνειδητοποιήσουν ότι η Ρωσία και ο Πούτιν υπάρχουν και θα υπάρχουν και ότι αργά ή γρήγορα θα πρέπει να εγκαταλείψουν κάθε τι ρωσικό, τόσο το καλύτερο για εκείνους», πρόσθεσε στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.