Ραγδαίες εξελίξεις για τις υποκλοπές: Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ζητεί σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για να την ενημερώσει

 Ραγδαίες εξελίξεις για τις υποκλοπές: Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ζητεί σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για να την ενημερώσει

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο Χρήστος Ράμμος υπέβαλε την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, αίτημα προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Θανάση Μπούρα, για σύγκληση της Επιτροπής, αίτημα που κοινοποιήθηκε και προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΑΔΑΕ, το αίτημα «αφορά την ενημέρωση του σώματος σε σχέση με ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που ανάγονται στις αρμοδιότητες της Αρχής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χρήστος Ράμμος θα ενημερώσει την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποίησε η ΑΔΑΕ για τους πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Να σημειωθεί ότι προτίθεται να ενημερώσει και για τους ελέγχους που έκανε αυταπαγγέλτως η Ανεξάρτητη Αρχή σε παρόχους αλλά και κατόπιν αιτήματος των θιγομένων.

Να σημειωθεί ότι με τον πρόσφατο νόμο Μητσοτάκη, αφαιρέθηκε από την ΑΔΑΕ μόνο η αρμοδιότητα ενημέρωσης των υπό παρακολούθηση προσώπων από την ΕΥΠ και όχι η αρμοδιότητα ελέγχου και η ενημέρωση της Βουλής.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΑΕ

«Η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών τιμώντας τη συνταγματική της αποστολή και ανταποκρινόμενη στην υποχρέωση κοινοβουλευτικής λογοδοσίας, υπέβαλε στις  17 Ιανουαρίου 2023, διά του Προέδρου της,  Χρήστου Ράμμου, αίτημα προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κο Κ. Μπούρα για σύγκληση της Επιτροπής. Το αίτημα που κοινοποιήθηκε και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κο Κ. Τασούλα, αφορά την ενημέρωση του σώματος σε σχέση με ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που ανάγονται στις αρμοδιότητες της Αρχής».

Σχετικά Άρθρα