Παρασκήνιο: Effect Καλογρίτσα – Γιατί στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι οι “αποκαλύψεις” γυρίζουν μπούμερανγκ – Η σκληρή αντιδραση μετά το αρχικό μούδιασμα

 Παρασκήνιο: Effect Καλογρίτσα – Γιατί στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι οι “αποκαλύψεις” γυρίζουν μπούμερανγκ – Η σκληρή αντιδραση μετά το αρχικό μούδιασμα

Μια εβδομάδα ακόμη θα διαρκέσει το πέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ από τη στενωπό του Ειδικού Δικαστηρίου.

Όπως οι σακούλες και οι φάκελοι που είδε πίσω από μισάνοιχτες πόρτες η ιδιαιτέρα Καλογρίτσα και το γραπτό μήνυμα θα είναι ένα στοίχημα που θα στείλει στον κουβά όπως σημειώνουν τώρα από το ΣΥΡΙΖΑ την απέλπιδα προσπάθεια του Ανδρέα Λοβέρδου και της ΝΔ να βρουν αφήγημα στην επερχόμενη προεκλογική περίοδο.

Το sms Παππά – Καλογρίτσα μπορεί να μούδιασε αρχικά την Κουμουνδούρου, ωστόσο πολύ γρήγορα επικράτησε η ψυχραιμία.

Σε μια πρόχειρη αποτίμηση της δίκης αυτό που βλέπει η πλευρά του Νίκου Παππά και αποτυπώθηκε και από τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά είναι ότι μέχρι τώρα οι μάρτυρες επι της βασικής κατηγορίας δεν έχουν καταφέρει να προσκομίσουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία. Κατά τη στοιχηματική αργκό «πήγαν κουβά» όσοι προσπαθούν να επενδύσουν πολιτικά στην αναβίωση της αντι-ΣΥΡΙΖΑ υστερίας και στο «όλοι είναι ίδιοι» για να διασκεδαστούν τα σκάνδαλα της τρέχουσας περιόδου.

Η κατάθεση του κ. Λιανού συνεργάτη του κόκκινου εργολάβου, του πρώην διευθύνοντα συμβούλου του τηλεοπτικού σταθμού αλφα και οι σακούλες της κας Διαμαντή κάηκαν στην πορεία της δίκης καθώς δεν προέκυψε από τις ένορκες καταθέσεις των δυο πρώτο διαδρομή χρήματος και από την κατάθεση της 65χρονης γραμματέως Καλογρίτσα έμειναν μόνο οι εντυπώσεις καθώς τώρα όπως εκτιμούν στο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε νέο αφήγημα με το διαμοιρασμό ποσοστών για το περίφημο κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον πρώτο διαγωνισμό των αδειών και μέχρι να κηρυχθεί έκπτωτος ο υπερθεματιστής υιός Καλογρίτσα.

Νέες αγωγές

Όπως το sms άφησε πίσω… τις σακούλες και τους φακέλους για τα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ έτσι και τώρα μετά τη διάψευση Ιβαν Σαββίδη για εμπλοκή του σε παρασκηνιακές συζητήσεις για πολυμετοχική σύνθεση και σε άλλο τηλεοπτικό εγχείρημα της εποχής στέλνει κουβά και αυτό το εφεύρημα.  

  • Κι αν η πρώτη μήνυση έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εγκατάλειψη του αφηγήματος της σακούλας στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ από τον Καλογρίτσα ο Νίκος Παππάς ενώ ήταν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ακόμη και να αποσύρει τα ένδικα μέσα που έριξε στο τραπέζι, μετά το μπαράζ και των σημερινών δημοσιευμάτων δηλώνει ότι θα κλιμακώσει.

«Καλημέρα φίλες και φίλοι. Κάποια σημερινά πρωτοσέλιδα θυμίζουν τον πόλεμο λάσπης του 2016, του 2020 και 2021. Ενημερώνω τους ενδιαφερόμενους, ότι ούτε η μήνυση, ούτε τα εξώδικα θα αποσυρθούν. Αν δεν ανασκευάσουν έρχονται αγωγές. Kαλή δύναμη. Σε κάποιους θα χρειαστεί» έγραψε στο τουίτερ νωρίς το πρωί και αφού πήρε στα χέρια του το σημερινό Τύπο.

Δεν πείθουν

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι όλα όσα έρχονται στην επικαιρότητα και μάλιστα με πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Λοβέρδο, πρόσωπο με βαρύ ιστορικό και έντονο αποτύπωμα στην κοινωνία όπως σημειώνουν, έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο.

  • Πλέον προκαλούν και συσπείρωση στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ και αποδεικνύεται ότι το αποτύπωμα που αφήνουν οι συγκεκριμένοι πρωταγωνιστές δεν πείθει την κοινή γνώμη ακριβώς γιατί η περιρρέουσα ατμόσφαιρα των σκανδάλων επισκιάζει τα πάντα.

Όλα όσα συντελούνται στο Ειδικό Δικαστήριο συγχρονίζονται με τις συνεχείς καταγγελίες του τομέα διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ για τις απευθείας αναθέσεις και το πάρτι με το δημόσιο χρήμα που συντελείται με την επίβλεψη και την επιστασία όπως σημειώνουν του επιτελικού κράτους.

  • Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του Παύλου Πολάκη και του Μάριου Κάτση στον οικονομικό εισαγγελέα για την υπόθεση με τα εικονικά τιμολόγια ΙΟΝΙΑ χωματουργικής και της δημοσκοπικής εταιρείας Marc του δημοσκόπου του Μεγάρου Μαξίμου κ. Γεράκη, όπως συνηθίζουν να τον αποκαλούν στην Κουμουνδούρου.

Εκτός από τους παγωμένους φορολογικούς ελέγχους της ΑΑΔΕ, τη ροή χρήματος σύμφωνα με δημοσιεύματα και προς της αμαρτωλή krikel των συστημάτων παρακολούθησης στο κάδρο τα στελέχη του τομέα διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ βάζουν και την μνημειώδη αδράνεια των εισαγγελέων οι οποίοι θα έπρεπε να έχουν κινηθεί αυτεπαγγέλτως για σειρά περιπτώσεων που έχουν καταγγελθεί και στη Βουλή και στα μέσα ενημέρωσης.

Χαρακτηριστική και η περίπτωση της πρώην γραμματέως εγκληματικής πολιτικής κας Νικολάου για την οποία ο κ. Πολάκης επισήμανε εδώ και 19 μήνες ο φάκελος πάει κι έρχεται κενός από την εισαγγελία στην ΑΑΔΕ και πίσω με στόχο να κερδιθεί χρόνος μέχρι τις εκλογές.

Σε αυτές τις υποθέσεις η ΝΔ αναζητά σωσίβιο και όπως παρατηρούν από την Κουμουνδούρου ο Ανδρέας Λοβέρδος αναζητά πολιτικά ερείσματα για να στήσει το δικό του πολιτικό αφήγημα καθώς όλοι πλέον αντιλαμβάνονται όπως σημειώνουν ότι αναζητεί στρατηγική διέξοδο από το δικό του τέλμα τόσο το κομματικό όσο και το εκλογικό καθώς επιθυμεί να απευθυνθεί σε ένα ακροατήριο που απομακρύνεται από το ΠΑΣΟΚ.   

  • Το μοτίβο στην πολιτική αντιπαράθεση εκτιμάται ότι πολύ γρήγορα θα επανέλθει στα φαινόμενα Πάτση, Χειμάρα, Κουτούπη, Πιτσίκα που διασταυρώνονται με τα ράφια των σούπερ μάρκετ και το κόλπο γκρόσο της κυβέρνησης με την ηλεκτρική ενέργεια και τα καύσιμα.

Η καθημερινότητα των πολιτών δεν θα βγει από την ημερήσια διάταξη του Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικά Άρθρα