Ντελιβεράς στην Πάτρα έσωσε άνδρα που υπέστη έμφραγμα – “Μου φάνηκε αιώνας” (vid)

 Ντελιβεράς στην Πάτρα έσωσε άνδρα που υπέστη έμφραγμα – “Μου φάνηκε αιώνας” (vid)

Ένας ντελιβεράς στην Πάτρα έσωσε άνδρα που είχε υποστεί έμφραγμα. Ειδικότερα, ο διανομέας περνούσε από την πλατεία Νόρμαν, όταν αντιλήφθηκε πως κάτι συνέβαινε, καθώς άκουσε φωνές και είδε κινητοποίηση.

Ο Κωνσταντίνος έχει εργαστεί ως ναυαγοσώστης, οπότε γνώριζε πρώτες βοήθειες. Έτσι, όταν εντόπισε τον άνδρα που είχε πάθει έμφραγμα έκανε ΚΑΡΠΑ μέχρι να φτάσει στο σημείο το ασθενοφόρο, καταφέρνοντας να τον κρατήσει στη ζωή.

«Είχα πάει μια παραγγελία. Με το που σταματάω κάτω από την πολυκατοικία, ακούω από τη δίπλα πολυκατοικία μία γυναίκα να φωνάζει και ταυτόχρονα έναν κύριο να τρέχει προς το μέρος της. Πηγαίνω να δω κι εγώ και βλέπω έναν άνθρωπο κάτω, λιπόθυμο, να έχει πάθει έμφραγμα», περιγράφει αρχικά στο OPEN.

Όπως πρόσθεσε, «επειδή έβλεπα ότι κανένας δεν ήξερε να κάνει κάτι, πήρα την πρωτοβουλία και έκανα ΚΑΡΠΑ (…). Έκανα στον άνθρωπο, δεν ξέρω πόση ώρα, μου φάνηκε αιώνας. Μπορεί να έκαναν τέσσερα λεπτά. Δεν ξέρω. Κάποια στιγμή κουράστηκα, ρώτησα αν υπάρχει κάποιος που να ξέρει ΚΑΡΠΑ, πετάχτηκε μια κοπελίτσα και έκανε για ένα-δύο λεπτά. Μετά ήρθε το ασθενοφόρο με τον δικυκλιστή».

Στο τέλος, ο Κωνσταντίνος τονίζει πως «πρέπει ο καθένας να ξέρει πρώτες βοήθειες».

Σχετικά Άρθρα