Νέο σοκ στη Βρετανία: Δύο αστυνομικοί κατηγορούνται για παιδική πορνογραφία

 Νέο σοκ στη Βρετανία: Δύο αστυνομικοί κατηγορούνται για παιδική πορνογραφία

Σοκάρει τη Βρετανία ακόμα μια υπόθεση σεξουαλικών εγκλημάτων στην οποία εμπλέκονται αστυνομικοί, καθώς 2 πρώην πράκτορες της αστυνομίας του Λονδίνου διώκονται σε μια υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, ανακοίνωσε σήμερα (19.1.2023) η Σκότλαντ Γιαρντ.

Η αστυνομία του Λονδίνου βρίσκεται ήδη σε δίνη μετά την αποκάλυψη προ ολίγων ημερών ότι ένα μέλος της ήταν κατά συρροή βιαστής. Τώρα, 2 άλλοι αστυνομικοί διώκονται για μια υπόθεση παιδικής πορνογραφίας ενώ ένας ενεργεία αστυνομικός, που εμπλεκόταν στην ίδια υπόθεση, βρέθηκε πρόσφατα νεκρός.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη η αστυνομία απέλυσε τον Ντέιβιντ Κάρικ ο οποίος ομολόγησε 24 βιασμούς και πολλές σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος τουλάχιστον 12 γυναικών.

Σήμερα η αστυνομία ανέφερε ότι ένας 49χρονος αρχιεπιθεωρητής, ο Ρίτσαρντ Γουότκινσον, βρέθηκε νεκρός στις 12 Ιανουαρίου ενώ επρόκειτο να του ασκηθεί δίωξη για σωρεία αδικημάτων, όπως για «ηδονοβλεψία», για λήψη «άσεμνων» φωτογραφιών ενός παιδιού και για «συνωμοσία» με στόχο «τον διαμοιρασμό ή την επίδειξη άσεμνων φωτογραφιών παιδιών». Ο θάνατός του θεωρείται ανεξήγητος αλλά «όχι ύποπτος».

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται δύο πρώην αστυνομικοί, ηλικίας περίπου 60 ετών σήμερα, οι οποίοι αποχώρησαν από το Σώμα πριν από μια δεκαπενταετία. Ο Τζακ Άντις και ο Τζέρεμι Λάξτον διώκονται για «συνωμοσία με στόχο τον διαμοιρασμό ή την επίδειξη άσεμνων φωτογραφιών παιδιών». Σε βάρος του Λάξτον εκκρεμεί άλλη μία κατηγορία, για λήψη και κατοχή εικόνων παιδικής πορνογραφίας.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 2018-21 και οι δύο άνδρες θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίου στις 9 Φεβρουαρίου.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Σουέλα Μπράβερμαν, προέτρεψε την αστυνομία να «βάλει τάξη» στους κόλπους της και να διώξει τους «διεφθαρμένους αστυνομικούς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα