Μοσχάτο: “Έχεις δίκιο που θες να με σκοτώσεις” – Τι δείχνουν τα βίντεο που τράβηξε η 47χρονη

 Μοσχάτο: “Έχεις δίκιο που θες να με σκοτώσεις” – Τι δείχνουν τα βίντεο που τράβηξε η 47χρονη

Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν τα δύο βίντεο που βρέθηκαν στο κινητό της 47χρονης που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία (διά απαγχονισμού) του 50χρονου ασφαλιστή στο Μοσχάτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, το πρώτο βίντεο δείχνει τον 50χρονο μπροστά στην κάμερα σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, με την 47χρονη να του φωνάζει: «Θα σε σκοτώσω. Δεν υπάρχει άλλη λύση». Ο 50χρονος εμφανίζεται να της απαντάει: «Ναι. Έχεις δίκιο. Δεν έχω να στα δώσω πίσω τα λεφτά. Εγώ στα έχω φάει. Έχεις δίκιο που θες να με σκοτώσεις».

Στο δεύτερο βίντεο η 47χρονη παίρνει ένα κορδόνι και πάει προς τον καναπέ όπου κάθεται ο ασφαλιστής. Στην κάμερα για αρκετά δευτερόλεπτα φαίνονται μόνο τα πόδια του, γεγονός στο οποίο «στάθηκαν» οι αστυνομικοί. Εκείνη ακούγεται να του λέει: «Τώρα μ… θα σε σκοτώσω, γιατί και εγώ να μη σε σκοτώσω, θα σε σκοτώσει κάποιος άλλος που του έχεις φάει λεφτά». Στη συνέχεια, ακούγεται ο 50χρονος να πνίγεται, ωστόσο, δεν φαίνεται το κεφάλι του στην κάμερα. Η 47χρονη υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι λύγισε και δεν άντεξε να τον στραγγαλίσει. Έτσι, σταμάτησε.

Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι η συλληφθείσα γύρισε τα δύο βίντεο γιατί ενδεχομένως να ήθελε να αποδείξει σε κάποιον ότι δεν ευθύνεται εκείνη για τα λεφτά που χάθηκαν λόγω της φερόμενης δράσης του 50χρονου. Δεν αποκλείεται αρχικά ο σκοπός της να ήταν να τον βιντεοσκοπήσει να ομολογεί την ενοχή του για τα λεφτά που «εξαφανίστηκαν» και στη συνέχεια τα πράγματα να πήραν άλλη τροπή.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε θάνατο διά απαγχονισμού, ενώ βρέθηκαν ίχνη ξυλοδαρμού που είχε λάβει χώρα δύο ημέρες πριν τον απαγχονισμό. Ο ασφαλιστής έφερε οχτώ κατάγματα στα πλευρά, γεγονός που γεννά ερωτήματα σε σχέση με το πως κατάφερε να απαγχονιστεί παρότι τόσο σοβαρά τραυματισμένος. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι όταν πήραν την προανακριτική κατάθεση από την 47χρονη δεν είχαν στα χέρια τους τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης και έτσι δεν έκαναν στη συλληφθείσα ερωτήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, σήμερα Πέμπτη οδηγείται στον Ανακριτή για να απολογηθεί και εκεί ενδεχομένως να δοθούν απαντήσεις.

Στο μεταξύ, σε βάρος του ασφαλιστή είχε γίνει καταγγελία για υπεξαίρεση από εταιρία αυτοκινήτων με υπηρεσίες leasing, με έδρα τα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Η καταγγελία ανέφερε ότι ο 50χρονος είχε υπεξαιρέσει 65 αυτοκίνητα της εταιρίας. Μία ημέρα μετά, το Σάββατο, έγινε ο ξυλοδαρμός του 50χρονου στο γραφείο του στην Καλλιθέα, χωρίς να υποβληθούν μηνύσεις και χωρίς να δοθεί συνέχεια στο συμβάν. Όλοι οι εμπλεκόμενοι στον ξυλοδαρμό οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας. Στο Α.Τ. βρέθηκε και η 47χρονη που κατηγορείται για ανθρωποκτονία, αν και δεν είχε εμπλοκή στα χτυπήματα.

Δύο ημέρες μετά, τη Δευτέρα, απαγχονίστηκε ο ασφαλιστής μέσα στο σπίτι του στο Μοσχάτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ως αιτία θανάτου τον «απαγχονισμό διά βρόγχου», ενώ διαπίστωσε ότι σε προγενέστερο χρόνο ο 50χρονος είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού (βρέθηκαν εκχυμώσεις σε κεφάλι και μύτη, όπως και εκχύμωση στο αριστερό χέρι).

Πιο αναλυτικά, από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψαν «πιο παλιές εκχυμώσεις στον αριστερό βραχίονα , στο αριστερό ημιθωράκιο. Στο αριστερό σημείο του λαιμού του έφερε μια γραμμοειδή εκδορά που ίσως προέρχεται από το κορδόνι». Ενδιαφέρον παρουσιάζει το συμπέρασμα ότι τα «ίχνη» ξυλοδαρμού φέρονται να προήλθαν σε διαφορετικούς χρόνους. Τι σημαίνει αυτό; Πως ο 50χρονος ασφαλιστής – σύμβουλος επενδύσεων, δεν είχε χτυπηθεί μόνο το Σάββατο (14/1) στο γραφείο του στην Καλλιθέα αλλά και σε προγενέστερο χρόνο (περίπου σε χρονική απόσταση έως 10 ημερών από τον απαγχονισμό).

Κι αν για τον ξυλοδαρμό του Σαββάτου υπάρχει στην ΕΛ.ΑΣ. εικόνα για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, οι Αρχές ψάχνουν να βρουν ποιος άλλος είχε χτυπήσει και γιατί τον ασφαλιστή τις ημέρες πριν τον απαγχονισμό του. Μία εκδοχή –ίσως και η επικρατέστερη- είναι να πρόκειται για άτομα που του είχαν εμπιστευτεί τα χρήματα τους, χωρίς ο 50χρονος να μπορεί να τους τα επιστρέψει και να θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να τον «πιέσουν».

Σχετικά Άρθρα