Μάντζος: Σημασία δεν έχει πότε θα πάει ο κ. Μητσοτάκης στο βουνό, αλλά να μην πάρουμε εμείς τα βουνά

 Μάντζος: Σημασία δεν έχει πότε θα πάει ο κ. Μητσοτάκης στο βουνό, αλλά να μην πάρουμε εμείς τα βουνά

Για το σκάνδαλο των υποκλοπών, το πολυσυζητημένο «προοδευτικό μέτωπο διακυβέρνησης», την ημερομηνία των εκλογών και τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες από τον Κορυδαλλό για αύξηση των μισθών, μίλησε ο Δημήτρης Μάντζος στον ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις τόσο στην υπόθεση των υποκλοπών όσο και σε εκείνη των τηλεοπτικών αδειών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε ότι «η αλήθεια σώζει και πρέπει να φανεί σε όλες τις υποθέσεις που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία των θεσμών, της δημοκρατίας. Το λέμε επίμονα και στην υπόθεση των υποκλοπών και στις παλαιότερες υποθέσεις αδιαφάνειας στο ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών επί της προηγούμενης κυβέρνησης. Η αδιαφάνεια, η διαφθορά και τα αντιθεσμικά παιχνίδια δεν έχουν κατ’ ανάγκη κομματικό χρώμα. Αυτά πρέπει να τα δούμε όσο πιο αντικειμενικά, δίκαια και αυστηρά γίνεται» και σημείωσε:

«Υπάρχουν θεσμοί: δικαιοσύνη, ανεξάρτητες αρχές και MME, που είναι μηχανισμοί ελέγχου της εξουσίας. Θα πρέπει όλα λειτουργούν κρυστάλλινα και με διαφάνεια στη δημοκρατία μας. Όσο υπάρχουν σκιές, αυτές πρέπει να διαλύονται».

Ερωτηθείς για το εάν οι τοποθετήσεις του Παύλου Πολάκη σε βάρος του Νίκου Ανδρουλάκη βάζουν «φρένο» στο πολυσυζητημένο «προοδευτικό μέτωπο διακυβέρνησης», ο κ. Μάντζος ξεκαθάρισε ότι «για εμάς δεν αλλάζει τίποτα. Έχουμε πολύ συγκεκριμένη στρατηγική από την αρχή, η οποία είναι να συνομιλούμε με τους πολίτες και την κοινωνία και να γράφουμε το πρόγραμμά μας πάνω στις ανάγκες μας για αλλαγή πολιτικού παραδείγματος. Εμείς δεν έχουμε αποφασίσει τίποτα σε σχέση με συγκυβερνήσεις, μέτωπα, ομαδοποιήσεις, όπως η ΝΔ και τα media συνεχώς μας εμφανίζουν εδώ και μήνες».

«Αν ο κ. Πολακης αισθάνεται μια ανασφάλεια ή διαφωνεί με τη στρατηγική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να τα βρει στο εσωτερικό του. Δεν έχει καμία δουλειά ο κ. Πολάκης με τον κ. Ανδρουλάκη, το ΠΑΣΟΚ και τη δική του πολιτική ταυτότητα», πρόσθεσε.

Επί των σεναρίων για την ημερομηνία των εθνικών εκλογών, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι «δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το πότε θα πάει ο κ. Μητσοτάκης στο βουνό, αλλά το να μην πάρουμε εμείς τα βουνά μέχρι τις εκλογές, γιατί τα προβλήματα είναι πολλά» και κατέληξε:

«Όταν μιλάει ο πρωθυπουργός για καλύτερους μισθούς σε μια χώρα όπου 750.000 εργαζόμενοι αμείβονται κάτω από 400 ευρώ και το 55% των νέων θέσεων εργασίας είναι μερικής απασχόλησης, σε μια χώρα που είναι η τρίτη ακριβότερη στην ΕΕ στον ΦΠΑ, όπου οι συνταξιούχοι έχουν χάσει το 40% του διαθέσιμου εισοδήματος, και τα market pass αποδεικνύονται ημίμετρα, και δεν βρίσκει μια κουβέντα να πει για τις διαρκώς διερευνώμενες κοινωνικές ανισότητες, μόνο ως τραγική ειρωνεία μπορεί να το εκλάβει κανείς».