Κολλέγιο Αθηνών: “Το σχολείο εφάρμοσε το προωτόκολλο για την παρουσία δύο εξωσχολικών “

 Κολλέγιο Αθηνών: “Το σχολείο εφάρμοσε το προωτόκολλο για την παρουσία δύο εξωσχολικών “

Το πρωτόκολλο ασφαλείας που προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις εφαρμόστηκε στο Κολλέγιο Αθηνών, όπως έκανε γνωστό το ίδιο με επίσημη ενημέρωσή του προς τους γονείς των μαθητών, σε ό,τι αφορά στην παρουσία εξωσχολικών στο campus.

Σε αυτό γίνεται γνωστό κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός ασφάλειας, ενημερώθηκε η αστυνομία, η οποία στη συνέχεια έσπευσε άμεσα στο Κολλέγιο και έγινε εξονυχιστικός έλεγχος του campus.

Μετά τον απαραίτητο έλεγχο, ενώ όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές του Κολλεγίου είχαν μείνει στη θέση τους, το Κολλέγιο επέστρεψε ξανά στην ομαλή του λειτουργία.

Αναλυτικά το μήνυμα που εστάλη στους γονείς:

«Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε για περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική ζωή σήμερα στο campus του Ψυχικού. Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου. Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών μας.

Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου και καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο Σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για εξονυχιστικό έλεγχο του Campus.

Το προσωπικό ασφαλείας του Σχολείου μας κινήθηκε ακαριαία και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους. Με μήνυμα του President ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς. Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας και επανήλθε η ομαλή Κυκλοφορία όλων στο campus».

Σχετικά Άρθρα