Καλλιτέχνες: Νέες κινητοποιήσεις – Μαζική συγκέντρωση στο υπουργείο Πολιτισμού

 Καλλιτέχνες: Νέες κινητοποιήσεις – Μαζική συγκέντρωση στο υπουργείο Πολιτισμού

Ξανά στον δρόμο θα βρεθούν σήμερα οι καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στον Πολιτισμό, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση των πτυχίων τους με βάση τελευταίο Προεδρικό Διάταγμα, το οποίου τους υποβιβαζει σε Δ.Ε. και θίγει τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Πολιτισμού και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μαζί τους αυτή τη φορά θα είναι και εκπαιδευτικοί, έπειτα από τη σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Για τη διευκόλυνση στην κινητοποίηση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11.30 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι.

Εκτός από την άμεση απόσυρση του επίμαχου Π.Δ. για τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στην τέχνη και στον Πολιτισμό, η ΠΟΘΑ διεκδικεί επίσης την «επαναφορά των επαγγελμάτων στο καθεστώς Τ.Ε. για όλους (ή Π.Ε. για όσους κλάδους ίσχυε)» και την «ίδρυση δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και ενιαίας δημόσιας Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες υπό την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας».

Η κυβέρνηση από πλευράς της δείχνει να μην υποχωρεί και να συνεχίζει να αγνοεί τον κόσμο του Πολιτισμού.

Για ακόμα μία φορά ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης σφύριξε αδιάφορα και στην απάντησή του στην ερώτηση που είχαν καταθέσει για το θέμα οι τομεάρχες Πολιτισμού, Εργασίας και Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως το επίμαχο Π.Δ. δεν συνδέεται με την υποβάθμιση των τίτλων σπουδών.

Σχετικά Άρθρα