Η ελληνοτουρκική “μάχη” των ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον

 Η ελληνοτουρκική “μάχη” των ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον

Όπως γράφει το hellasjournal.com “οι έλληνες ανταποκριτές δίνουν πραγματική μάχη στην Ουάσιγκτον τις κρίσιμες αυτές εβδομάδες που διακυβεύονται τεράστιας σημασίας ζητήματα”.

Και συνεχίζει:

“Η ισχυρή Λένα Αργύρη (ΕΡΤ-Καθημερινή), ο νεαρός με πολλές προοπτικές Πέτρος Κασφίκης (ΑΠΕ-ΜΠΕ, MEGA, ΡΙΚ) και ο βετεράνος Μιχάλης Ιγνατίου (Hellas Journal και Omega Κύπρου) είναι καθημερινά παντού. Στις ενημερώσεις του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στις «δεξαμενές σκέψεις». Απέναντι τους έχουν πάρα πολλούς Τούρκους δημοσιογράφους.

Για να αντιληφθεί ο αναγνώστης τι συμβαίνει, η Ελλάδα έχει τρεις ανταποκριτές στην Ουάσιγκτον, που είναι σε όλες τις πηγές ειδήσεων, και το πρακτορείο Ανατολού έχει δώδεκα. Όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Τουρκίας, υπολογίζουμε ότι μπορεί να έχουν και μέχρι 40 άτομα. Είναι ένας τεράστιος μηχανισμός προπαγάνδας του Ταγίπ Ερντογάν.

Η στάση των τριών Ελλήνων ανταποκριτών και η επαγγελματική επάρκεια που τους διακρίνει αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι βρίσκονται άξια στις θέσεις τους οι οποίες είναι υψηλών απαιτήσεων. Και οι τρεις είναι διαπιστευμένοι ανταποκριτές στο Λευκό Οίκο, ένα προνόμιο (privilege) που δεν έχουν πολλοί δημοσιογράφοι στην Ουάσιγκτον.

Σε ένα δύσκολο περιβάλλον με δεκάδες Τούρκους ανταποκριτές να δίνουν καθημερινά το παρόν σε όλα τα κέντρα ενημέρωσης οι τρεις Έλληνες ανταποκριτές αποτελούν το αντίβαρο αφού βρίσκονται παντού υποβάλλοντας ερωτήματα, ζητώντας διευκρινίσεις και θέτοντας ζητήματα τα οποία κάτω από άλλες συνθήκες θα έμεναν εκκρεμή προκαλώντας μεγάλη σύγχυση.
Μάλιστα πρέπει να σημειωθεί ότι ο τουρκικός μηχανισμός προπαγάνδας στην Ουάσιγκτον τους έχει βάλει στο στόχαστρο παρακολουθώντας στενά κάθε κίνηση τους. Στα κοινωνικά δίκτυα οι τρεις ανταποκριτές είναι θύματα άγριων επιθέσεων από τα τουρκικά trolls. Πρέπει να διαβάσετε τι γράφουν για τους Έλληνες δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον για να καταλάβετε.

Μακάρι τα μεγάλα ελληνικά και κυπριακά ΜΜΕ να στείλουν ανταποκριτές στην Ουάσιγκτον, αλλά και στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), όπου πλέον η ελληνική παρουσία είναι ανύπαρκτη. Ο μόνος resident ανταποκριτής είναι ο Μιχάλης Ιγνατίου, ο οποίος πάει και έρχεται στη Νέα Υόρκη για να καλυφθεί το κενό.

Μπορεί οι τρεις ανταποκριτές να κάνουν για 103(!!!) αλλά απαιτείται να ενισχυθεί η προσπάθεια τους.

Χθες, κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλού Τσαβούσογλου, οι τρεις ανταποκριτές είχαν γίνει …λάστιχο. Έπρεπε να είναι ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία. Αλλά τα πήγαν καταπληκτικά. Έδιναν τον τόνο, όπου και να παρουσιαζόταν ο Τσαβούσογλου.

Η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού ήταν καταστροφική για την Τουρκία. Ο Τσαβούσογλου επιστρέφει στην Άγκυρα με άδεια χέρια… Και γι’ αυτό έβαλαν το λιθαράκι τους η Λένα Αργύρη, ο Πέτρος Κασφίκης και ο Μιχάλης Ιγνατίου. Οι ερωτήσεις τους, δημόσιες και μη, επιβάρυναν του κλίμα στις τουρκοαμερικανικές σχέσεις… “.

Πηγή: hellasjournal.com

Σχετικά Άρθρα