Έκτακτη συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη – Γιατί δεν αναμένεται να ανακοινώσει ακόμη τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών

 Έκτακτη συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη – Γιατί δεν αναμένεται να ανακοινώσει ακόμη τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου αναμένεται να παραχωρήσει το μεσημέρι της Δευτέρας στις 12.30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι τα θέματα της Σ/Τ θα είναι η οικονομία, η ανάπτυξη και η αγορά εργασίας.

Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά συνεντεύξεων που θα παραχωρήσει ο κ. Μητσοτάκης καθ οδόν προς την ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής των πρώτων εκλογών, με την απλή αναλογική, πιθανότατα στις 2 ή στις 9 Απριλίου.

Παρά τις παραπάνω εκτιμήσεις, κανείς δεν θεωρεί ειλημμένη την απόφαση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ακριβή ημερομηνία των εκλογών. Σταθμίζουν και άλλους παράγοντες που εκτιμούν ότι θα είναι καταλυτικοί στην κρίση του για το ποιος θα είναι ο καταλληλότερος χρόνος.

  • Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα εφαρμοστεί μεν από την 1η Απριλίου, όμως θεωρούν ότι ίσως το μέτρο δεν θα προλάβει «να λειτουργήσει» και να αποφέρει τα εκλογικά οφέλη που προσμένει η κυβέρνηση.

Από την άλλη, θα έχει προηγηθεί η αύξηση των συντάξεων, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και άλλα μέτρα που ήδη έχουν δρομολογηθεί και αφορούν και στη μεσαία τάξη, η οποία παραδοσιακά κρίνει το αποτέλεσμα της κάλπης.

Σχετικά Άρθρα