“Αντιπερισπασμός” με ξεχασμένο (από το 2016) SMS Παππά σε Καλογρίτσα- Σφοδρή αντιπαράθεση

 “Αντιπερισπασμός” με ξεχασμένο (από το 2016) SMS Παππά σε Καλογρίτσα- Σφοδρή αντιπαράθεση

Για SMS που “καίει” τον Νίκο Παππά κάνουν λόγο σήμερα φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, επικαλούμενες πληροφορίες από την ακρόαση μαρτύρων στο Ειδικό Δικαστήριο (το οποίο αναμένεται να ολοκληρώσει την λειτουργία του το επόμενο διάστημα), καθώς η πλευρά του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα ανέσυρε, αίφνης, ένα μήνυμα του πρώην υπουργού προς τον ίδιο από το μακρινό 2016 κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Στο προφανές ερώτημα “γιατί τώρα;”, οι συνήγοροι του επιχειρηματία δεν έδωσαν κάποια απάντηση, σε κάθε περίπτωση, πάντως, το στοιχείο βάζει φωτιά στην αντιπαράθεση, αν και αμφισβητείται ως “κατασκευασμένο” και ψευδές από την υπεράσπιση του κ. Παππά.

Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος, συνήγοροι του Χρήστου Καλογρίτσα, παρουσίασαν στο Ειδικό Δικαστήριο μήνυμα με ημερομηνία 15.9.2016 που υποστήριζαν ότι καταγράφονται ποσοστά επιχειρηματιών για τη δημιουργία τηλεοπτικού καναλιού.

Το SMS εμφανίζεται να αναγράφει:

«Παππάς Νίκος κιν. 698411…
Ιβάν 35
Καλόγρ. 35
Α2 16
Κουρής 10
Μάρης 4
Καλημέρα
Α2 αυτός που θα δεις 12.30»

Τους ισχυρισμούς της πλευράς Καλογρίτσα διέψευσε και ο Ιβάν Σαββίδης ο οποίος δήλωσε: «Δεν μετείχα σε καμία συναλλαγή παρασκηνίου. Διεκδίκησα μόνος άδεια στον διαγωνισμό και στη συνέχεια αγόρασα κανάλι (σ.σ. το σημερινό Open) στο οποίο έχω επενδύσει πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ».

Όπως σημείωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού, «είναι ολοφάνερο ότι αφού δεν τους βγήκε η δωροδοκία, το γύρισαν στα κατασκευασμένα sms». Ο Γιάννης Μαντζουρανης δήλωσε πως «το συγκεκριμένο sms αποτελεί συνέχεια από τα παραμύθια της κυρίας Ευθαλίας». Κι αυτό όπως εξήγησε προκύπτει καθώς «από μία απλή ανάγνωση του νόμου Παππά αναμφισβήτητα προκύπτει ότι κανένας Α2 δεν μπορούσε να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρείας με νόμιμη τηλεοπτική άδεια γιατί υπήρχε ρητή και κατηγορηματική υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών μέχρι του ποσοστού του 1%».

Ο ένας εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού επισήμανε επίσης πως «το sms, που οψίμως παρουσιάστηκε σήμερα από υπεράσπιση Καλογρίτσα, έχει μηδαμινή αποδεικτική αξία και δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες για τη γνησιότητα όλων των μηνυμάτων που χρησιμοποίησε και θα χρησιμοποιήσει ο Καλογρίτσας».

Κι ενώ το Ειδικό Δικαστήριο φαινόταν να καταλήγει σε πολιτικό φιάσκο χωρίς να στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες σε βάρος του πρώην υπουργού, η καταγγελία της γραμματέως Καλογρίτσα για “βαλίτσες” στον ΣΥΡΙΖΑ και το SMS δημιουργούν ευκαιρία για την κυβέρνηση να ανεβάσει τους τόνους αντιπαράθεσης και να αντιπαρατεθεί με την αξιωματική αντιπολίτευση και να προσπαθήσει να αντιροπήσει τις αποκαλύψεις για σωρρεία σκανδάλων (Πάτσης, Χειμάρας κ.ά) και να αποστρέψει το ενδιαφέρον από το μείζον σκάνδαλο των υποκλοπών. Καθιστώντας σαφές πως έχουν ήδη εισέλθει σε μια προεκλογική περίοδο μεγάλης πόλωσης και τοξικότητας.

Η διάψευση Στουρνάρα

«Οι κύριοι Στουρνάρας και Πανταλάκης κατέθεσαν πως ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε παρέμβαση Παππά. Ούτε για την εγγυητική επιστολή για τον διαγωνισμό ούτε για τα δάνεια Καλογρίτσα» ανέφεραν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νίκου Παππά Γιάννης Μαντζουράνης, Θεόδωρος Μαντάς και Βαγγέλης Γεωργακόπουλος.

Συγκεκριμένα, όπως υπογράμμισαν, δύο ακόμα μάρτυρες, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank, Θεόδωρος Πανταλάκης, κατέθεσαν ότι δεν υπήρξε παρέμβαση του Νίκου Παππά στην τακτοποίηση υποχρεώσεων της οικογένειας Καλογρίτσα ενόψει της συμμετοχής της στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ή σε περιπτώσεις δανειοδότησης και ρύθμισης δανείων των εταιρειών της.

Το θέμα παρουσιάστηκε σε τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και σήμερα είναι κεντρικό θέμα σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες

Τα 3 εκατ. ευρώ της CCC (οικογένεια Χούρι) που έλαβε ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας ουδέποτε κατέληξαν στο Documento δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας καταθέτοντας στο Ειδικό Δικαστήριο. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως μεταδίδει το documentonews.gr, ανέφερε πως τα χρήματα επεστράφησαν στον Καλογρίτσα στις 19 Ιανουαρίου του 2017. Δηλαδή δύο μήνες αφότου το Documento είχε κυκλοφορήσει τα περίπτερα.

Ειδικότερα, ερωτηθείς από τον δικηγόρο Γιάννη Μαντζουράνη, ενός εκ των συνηγόρων του Νίκου Παππά «για την πορεία των 3 εκατ. ευρώ και αν αυτά κατέληξαν στο Documento», ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε: «Τα 3 εκατ. ευρω δεν προκύπτει ότι πήγαν στο Documento».

Οι διάλογοι:

Γ. Μαντζουράνης: Από το πόρισμα σας προκύπτει ότι από αυτά τα 3 εκατ. ευρώ που επεστράφησαν στον Καλογρίτσα κατέληξε έστω ένα ευρώ στο Documento;

Γ. Στουρνάρας: Όχι δεν προκύπτει.

O Στουρνάρας αποκάλυψε ακόμη ότι ο έλεγχος για τη διαδρομή των 3 εκατ. ευρώ έγινε έπειτα από εντολή της Βουλής.

«Ο Στουρνάρας κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο, ότι από τα περίφημα  3 εκατ. Καλογρίτσα ούτε ένα ευρώ δεν κατέληξε στο Documento. Επί 6 χρόνια ο Μητσοτάκης έχει σύρει το κόμμα του σε μια άθλια επιχείρηση λάσπης για να ενοχοποιήσει την εφημερίδα που τον αποκάλυπτε. Έτοιμες οι αγωγές» σημείωσε ο Κώστας Βαξεβάνης με ανάρτησή του στο Twitter.

Νέες μηνύσεις και εξώδικα από Νίκο Παππά

Μετά την μήνυση κατά της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα και τα εξώδικα σε δημοσιογράφο και ΜΜΕ, ο Νίκος Παππάς προαναγγέλλει νέες δικαστικές κινήσεις, με αφορμή σημερινά πρωτοσέλιδα για το ξεχασμένο SMS.

Στον «πόλεμο λάσπης» που δέχεται από συγκεκριμένα ΜΜΕ απάντησε με ανάρτησή του στα social media ο τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππά

Όπως τονίζει, η επίθεση εναντίον του θυμίζει το 2016, το 2020 και το 2021, αλλά δεν πρόκειται να τον οδηγήσει στην απόσυρση ούτε της μήνυσης ούτε των εξωδίκων και τονίζει ότι «αν δεν ανασκευάσουν έρχονται αγωγές».

Σχετικά Άρθρα