Ζελένσκι: Μαύρη μέρα για τη χώρα μας η συντριβή του ελικοπτέρου

 Ζελένσκι: Μαύρη μέρα για τη χώρα μας  η συντριβή του ελικοπτέρου

Για μια «μαύρη μέρα» για την Ουκρανία έκανε λόγο ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά τη συντριβή ελικοπτέρου στα εμπόλεμα εδάφη, στο Μπρόβαρι στην περιφέρεια του Κιέβου, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 16 άνθρωποι, ανάμεσά τους ο 42χρονος υπουργός Εσωτερικών, άλλος ένας αξιωματούχος και 10 παιδιά.

Στην πρώτη του δήλωση μετά την τραγωδία ο Ζελένσκι σημείωσε τα εξής: «Να αναπαυθούν εν ειρήνη όσοι έχασαν τη ζωή τους αυτήν τη μαύρη μέρα».

Μαζί με το συλλυπητήριο μήνυμά του, ο Ζελένσκι μίλησε για πατριώτες αναφερόμενος στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων.

«Ντένις, Γεβέν, Γιούρι, η ομάδα του υπουργού Εσωτερικών… πραγματικοί πατριώτες της Ουκρανίας. Ας αναπαυθούν εν ειρήνη!» συμπλήρωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Μοναστίρσκι, ο οποίος είχε διοριστεί από τον πρόεδροΖελένσκι το 2021, ήταν υπεύθυνος για την αστυνομία και την εσωτερική ασφάλεια της Ουκρανίας και είναι ο πιο υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος που σκοτώνεται από τότε που άρχισε ο πόλεμος.  Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κτίριο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ ακούγονται κραυγές ανθρώπων.

Την ώρα του δυστυχήματος «παιδιά και εργαζόμενοι» του νηπιαγωγείου βρίσκονταν εκεί, ανέφερε νωρίτερα ο περιφερειάρχης του Κιέβου Ολέξι Κουλέμπα σε μήνυμά του στο Telegram.

Σχετικά Άρθρα