Τα δάκρυα της Ζελένσκα στο Νταβός για την πολύνεκρη τραγωδία της πτώσης ελικοπτέρου

 Τα δάκρυα της Ζελένσκα στο Νταβός για την πολύνεκρη τραγωδία της πτώσης ελικοπτέρου

Στο Νταβός της Ελβετίας βρίσκεται η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ολένα, όπου και έκανε μια συγκινητική ομιλία για τον συνεχιζόμενο πόλεμο που πλήττει την πατρίδα της.

Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της όταν πληροφορήθηκε την αεροπορική τραγωδία που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης. Υπενθυμίζεται ότι ελικόπτερο με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών συνετρίβη στο Μπρόβαρι, κοντά στο Κίεβο, παρασύροντας στον θάνατο 14 άτομα.

Η Ζελένσκα εμφανίστηκε ταραγμένη και συγκλονισμένη, ενώ βρισκόταν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου.

«Άλλη μια θλιβερή μέρα σήμερα, νέες απώλειες», είχε χαρακτηριστικά ενώ η Πρώτη Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Ουκρανίας Γιούλια Σβιρυντένκο, που καθόταν δίπλα της έσπευσε να την παρηγορήσει.

Το φόρουμ του Νταβός τήρησε 15 δευτερόλεπτα σιγής μετά την έναρξη της σημερινή συνεδρίασης για να τιμήσει τους Ουκρανούς αξιωματούχους που έχασαν τη ζωή τους.

zelenska-davos-forum.jpg
zelenska-forum.jpg
zelenska-dakria.jpg

Σκηνές χάους στο Μπρόβαρι μετά την αεροπορική τραγωδία

Στους 14 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τη συντριβή ελικοπτέρου το πρωί της Τετάρτης στην Ουκρανία. Το ελικόπτερο έπεσε κοντά σε νηπιαγωγείο και κτίριο κατοικιών στην πόλη Μπρόβαρι, βορειοανατολικά του Κιέβου, σύμφωνα με τον αναθεωρημένο απολογισμό που έδωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας και ο αναπληρωτής προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένα παιδί.

Η κυβέρνηση διόρισε τον αρχηγό της εθνικής αστυνομίας Ιχόρ Κλιμένκο εν ενεργεία υπουργό Εσωτερικών, μετά τον θάνατο του υπουργού Ντενίς Μοναστίρσκι, που σκοτώθηκε στη συντριβή ελικοπτέρου.

BROVARY-NEKROI.jpg

Ο επικεφαλής της εθνικής αστυνομίας διευκρίνισε ότι στο δυστύχημα σκοτώθηκαν ακόμη ο 42χρονος υφυπουργός Εσωτερικών Γεβγκένι Γενίν και ο γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τεράστια πυρκαγιά ξέσπασε μετά την πτώση του ελικοπτέρου.

BROVARY-KOUKLAKIA.jpg

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου. Την είδηση δεν έχει σχολιάσει ακόμη η Ρωσία.

Η γενική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα και ότι εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια.

Συντριβή ελικοπτέρου στην Ουκρανία: Στους 14 οι νεκροί - Εικόνες χάους
συντριβη ελικοπτερου ουκρανια, πτωση ελικοπτερου
συντριβη ελικοπτερου ουκρανια, πτωση ελικοπτερου

Επίθεση Ζελένσκα στους δισεκατομμυριούχους

Η Ολένα Ζελένσκα κατηγόρησε χθες τους δισεκατομμυριούχους ότι δεν κάνουν αρκετά για να αποτραπεί μια «πλήρους κλίμακας, παγκόσμια κρίση». Προειδοποίησε ακόμη ότι ο πόλεμος της Ρωσίας θα εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες, καθώς «δεν ήταν ποτέ σκοπός να περιοριστεί στα ουκρανικά σύνορα», και τόνισε ότι «η ενότητα είναι αυτή που επαναφέρει την ειρήνη».

«Σας ενώνει όλους το γεγονός ότι έχετε πραγματικά μεγάλη επιρροή. Αλλά υπάρχει επίσης κάτι που σας χωρίζει – και αυτό είναι ότι δεν χρησιμοποιείτε όλοι αυτήν την επιρροή ή μερικές φορές τη χρησιμοποιείτε με τρόπο που διχάζει ακόμη περισσότερο» ανέφερε η Ζελένσκα.

«Δεν μπορείς να πάρεις μια μέρα άδεια από τον πόλεμο. Καθημερινά όλοι ζουν σε ένα διαρκές καθεστώς ρίσκου. Η Ρωσία δεν σταματά πουθενά» είπε.

Σχετικά Άρθρα