Qatargate: Aκρόαση Καϊλή – Θα δηλώσει αθώα

 Qatargate: Aκρόαση Καϊλή – Θα δηλώσει αθώα

Σύμφωνα με τον συνήγορο της Εύας Καϊλή, ο οποίος βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλλες η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα αιτηθεί για ακόμη μία φορά αποφυλάκιση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι 

Ένα μήνα βρίσκεται προφυλακισμένη σε φυλακή των Βρυξελλών η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate με τον Αντόνιο Παντσέρι να έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με τις βελγικές αρχές προχωρώντας ήδη στις πρώτες αποκαλύψεις.

Αύριο Πέμπτη η Εύα Καΐλη έχει ακρόαση από τις βελγικές αρχές με τον συνήγορό της Μιχάλη Δημητρακόπουλο να δηλώνει στο MEGA ότι η πελάτισσά του θα δώσει μάχη για να αποδείξει την αθωότητά της.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, ο οποίος βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλλες, η Εύα Καϊλή θα ζητήσει και αυτή τη φορά αποφυλάκιση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Τα λεγόμενα του Παντσέρι ωστόσο κρίνουν πολλά για τις εξελίξεις, καθώς εάν όσα έχει πει δένουν την υπόθεση, τότε είναι μικρότερες οι πιθανότητες να αλλοιώσει στοιχεία η Εύα Καϊλή.

Το κλίμα στις Βρυξέλλες είναι βαρύ υπό τη σκιά των αποκαλύψεων Παντσέρι, καθώς κανένας δεν γνωρίζει πώς θα κινηθεί ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, με το που ξέσπασε το σκάνδαλο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είχε κλειστή συνάντηση με τον επικεφαλής Μάνφρεντ Βέμπερ να μιλάει για ατομικές και όχι κομματικές ευθύνες ενώ προέτρεψε να υπάρξει ψυχραιμία μεταξύ των Ευρωβουλευτών.

Οι φόβοι να εμπλέξει και μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Παντσέρι παραμένουν, καθώς δεν αποκλείεται τίποτα. Ακόμα και η πιθανότητα εμπλοκής στελεχών της Κομισιόν υπάρχει και εάν επιβεβαιωθεί θα μιλάμε για μείζον πολιτικό θέμα.

Εξελίξεις με την Μαρία Σπυράκη

Την ίδια στιγμή εξελίξεις υπάρχουν και στην υπόθεση της Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη.

Συγκεκριμένα, το ζήτημα άρσης της ασυλίας της λόγω φερόμενης απάτης σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ πηγαίνει στην επιτροπή νομικών υποθέσεων της Ευρωβουλής μετά από αίτημα της Ευρωπαϊκης Εισαγγελίας.

Στη συνέχεια η ολομέλεια θα επικυρώσει την άρση της ασυλίας ίσως και τον Φεβρουάριο, με νομικούς κύκλους να αναφέρουν ότι πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση καθώς το αδίκημα της απάτης θεωρείται ποινικό εξού και η παρέμβαση της Ευρωπαίας Εισαγγελέα.

Σχετικά Άρθρα