Κατρίνης: “Δεν έχουν θέση στη Βουλή εγκληματικά στοιχεία και επίγονοι του ναζισμού”

 Κατρίνης: “Δεν έχουν θέση στη Βουλή εγκληματικά στοιχεία και επίγονοι του ναζισμού”

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση αναφορικά με την στάση της στο θέμα της ανομίας στα Πανεπιστήμια, αλλά και την άποψη πως «δεν έχουν θέση στη Βουλή εγκληματικά στοιχεία και επίγονοι του ναζισμού» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε στην ανομία στα ελληνικά Πανεπιστήμια, στις μετεκλογικές συνεργασίες αλλά κα στο ζήτημα της νομοθετικής ρύθμισης για τα φασιστικά – νεοναζιστικά κόμματα, στη συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο απολογισμός έχει ήδη γίνει από τους πολίτες

«To ΠΑΣΟΚ έχει εγκαίρως και ξεκάθαρα διατυπώσει την θέση του, σε ό,τι αφορά τα περιστατικά ανομίας στα ελληνικά πανεπιστήμια και τους τρόπους καταπολέμησης τους.

Το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά και ολομέτωπα τάσσεται εναντίον τέτοιων συμπεριφορών, που υποβαθμίζουν, προσβάλλουν και αδικούν το ελληνικό κράτος, όπως και το ελληνικό πανεπιστήμιο, τη στιγμή που οι απόφοιτοί του είναι περιζήτητοι εντός και εκτός της χώρας» είπε.

«Όμως τα φαινόμενα αυτά συνεχίζονται, εξαιτίας των αναποτελεσματικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης: ούτε ένα μήνα μετά την εκλογή της Μητσοτάκη, τον Αύγουστο του 2019, η ΝΔ έφερε ρύθμιση για την κατάργηση του ασύλου, με τον πρωθυπουργό να θριαμβολογεί ότι θα βάλει τέλος στο «άσυλο της ανομίας», εντός των ακαδημαϊκών χώρων. 3,5 χρόνια αργότερα, θα πρέπει ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του να κάνουν μια ειλικρινή αυτοκριτική ως προς τι επιτεύχθηκε μέχρι σήμερα, γιατί ο απολογισμός έχει ήδη γίνει από του πολίτες» υπογράμμισε αναφορικά με την ανομία στα ελληνικά Πανεπιστήμια

Όποιος θέλει πολιτική σταθερότητα πρέπει να το αποδείξει από την πρώτη Κυριακή

«Η άποψη του ΠΑΣΟΚ για τις μετεκλογικές συνεργασίες είναι ξεκάθαρη: όποιος λέει ότι επιθυμεί πολιτική σταθερότητα, θα πρέπει να το αποδείξει από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, σεβόμενος την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Οι μετεκλογικές συνεργασίες προκύπτουν στη βάση προγραμματικών συζητήσεων και συγκλίσεων και όχι στη βάση διλημμάτων και ”τελεσιγράφων”, γύρω από το πρόσωπο που θα πρέπει να είναι πρωθυπουργός» τόνισε.

«Τόσο ο νυν πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, όσο και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Τσίπρας θα πρέπει να σταθμίσουν αν η χώρα, δεδομένης της γεωπολιτικής και οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται, μπορεί να μείνει σε καθεστώς πολιτικής αστάθειας επί δύο και πλέον μήνες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν έχουν θέση στη Βουλή εγκληματικά στοιχεία και επίγονοι του ναζισμού

Για το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης για τα φασιστικά και νεοναζιστικά μορφώματα, ο Μιχάλης Κατρίνης υπογράμμισε: «Πέρα από τις οποιεσδήποτε επιμέρους –ακόμη και έντονες- διαφωνίες τους, τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, πάντοτε τάχθηκαν απέναντι στις πρακτικές της Χρυσής Αυγής, τόσο εντός, όσο και εκτός Βουλής. Αυτή η κοινή στάση πηγάζει, όχι μόνο από τον σεβασμό που οφείλουμε στο πολίτευμα και τη δημοκρατία, αλλά και από το γεγονός ότι τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, αποδεδειγμένα, προέβησαν σε εγκληματικές-κακουργηματικές πράξεις, με βάση τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης».

«Το σύνολο του πολιτικού συστήματος οφείλει με πλήρη σεβασμό στο Σύνταγμα και με τον ορθό θεσμικά τρόπο –όχι βάσει της ναζιστικής ιδεολογίας των στελεχών της Χ.Α., αλλά βάσει συγκεκριμένων δικαστικών αποφάσεων που πιστοποιούν την εγκληματική τους δράση – να μην επιτρέψει την επαναφορά στη Βουλή κακοποιών και εγκληματικών στοιχείων που φορούν πολιτικό ”μανδύα”» είπε ο κ. Κατρίνης.

«Το αίτημα αυτό πρέπει να είναι καθολικό, καθώς βρίσκεται πέρα και πάνω από κάθε πολιτική αντιπαράθεση και προεκλογική εκμετάλλευση. Δεν πρέπει να ξαναζήσουμε στον χώρο του κοινοβουλίου αυτά που ζήσαμε την επταετία 2012-2019, όταν τα μέλη της Χρυσής Αυγής –εντός και εκτός Βουλής- κακοποιούσαν καθημερινά το πολίτευμα, τον δημοκρατικό διάλογο, αλλά και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα μερίδας συμπολιτών μας» ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης.