Γιατί ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αγνόησε τον νονό του και δεν ήρθε στην κηδεία του Γλύξμπουργκ

 Γιατί ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αγνόησε τον νονό του και δεν ήρθε στην κηδεία του Γλύξμπουργκ

Το γερμανικό δίκτυο RTL αναφέρεται στην απουσία του πρίγκιπα Ουίλιαμ από την κηδεία του νονού του, Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, τη Δευτέρα στην Ελλάδα. Αναφέρει μάλιστα πως ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου προτίμησε αντί αυτού να παρευρεθεί σε μάθημα μαγειρικής στο Μπέρκσαϊρ.

«Ενώ πολλοί υψηλόβαθμοι από τους βασιλικούς οίκους από την Ευρώπη συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα τη Δευτέρα (16 Ιανουαρίου) για την κηδεία του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας, Κωνσταντίνου Β’ (82 ετών), ένας πολύ ιδιαίτερος καλεσμένος έλειπε: ο πρίγκιπας Ουίλιαμ. Είναι το βαφτιστήρι του εκλιπόντος μονάρχη! Αλλά εμφανίστηκε για να μαγειρέψει όχι μακριά από το μέρος που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο» αναφέρει το RTL.

Το γερμανικό δίκτυο αναφέρεται στην εκδήλωση «Chicken Teriyaki» όπου οι συμμετέχοντες έμειναν έκπληκτοι «όταν ξαφνικά ένας πρίγκιπας πλησίασε»

«Το γεγονός ότι ο διάδοχος του θρόνου του Ηνωμένου Βασιλείου έβαλε ο ίδιος ποδιά προκάλεσε χαμόγελα» , πρόσθεσε το RTL.

«Ο Βασιλιάς Κάρολος, με δεδομένο ότι η Ελλάδα αποφάσισε να κηδεύσει τον Κωνσταντίνο ως ιδιώτη, δεν μπορούσε να έρθει εκ του πρωτοκόλλου. Δηλαδή, θα πρόσβαλλε την απόφαση της κυβέρνησης», εξήγησε ο Χρήστος Ζαμπούνης για την απουσία του.

«Λόγω του ότι είναι ιδιωτική η κηδεία, δεν μπορούσε να έρθει και ο διάδοχος του θρόνου, Πρίγκιπας Ουίλιαμ, γιατί είναι θεσμικός και ο διάδοχος. Ενώ η πριγκίπισσα Άννα δεν είναι θεσμική. Αυτό είναι το πρωτόκολλο των Βρετανών, δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν σε αυτό το επίπεδο εφόσον είναι ιδιώτης», σημείωσε ο ίδιος.

Σχετικά Άρθρα