Ειδικό Δικαστήριο: Το sms που έστειλε ο Παππάς στον Καλογρίτσα με τα ποσοστά επιχειρηματιών για το κανάλι – Ονόματα

 Ειδικό Δικαστήριο: Το sms που έστειλε ο Παππάς στον Καλογρίτσα με τα ποσοστά επιχειρηματιών για το κανάλι – Ονόματα

Ένα sms με το οποίο ο Νίκος Παππάς φέρεται να στέλνει ποσοστά επιχειρηματιών για τη δημιουργία καναλιού προς τον Χρήστο Καλογρίτσα μετά τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών εισέφερε στο Ειδικό Δικαστήριο η υπεράσπιση του επιχειρηματία.

Αφορμή για την κατάθεση του συγκεκριμένου sms, που κατά την υπεράσπιση του κ. Καλογρίτσα αποδεικνύει τη σύμπραξη του πρώην υπουργού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον επιχειρηματία, αποτέλεσε η ένταση που έχει δημιουργηθεί γύρω από την κατάθεση της γραμματέως του επιχειρηματία Θάλειας Διαμαντή.

«Είναι ένα καινούργιο sms στις 15/9/2016. Σε αυτό το sms αναφέρεται το όνομα του Αρτέμη Αρτεμίου, ανθρώπου στον οποίο αναφέρθηκε η κ. Διαμαντή. Το sms αυτό είναι σημαντικό στοιχείο και προέρχεται από το Νίκο Παππά. “Ιβαν 35, Καλογριτσας 35, Α2 16, Κουρής 10, Μάρης 4. Α2 αυτός που θα δεις 12.30. Α2 και Καλογρίτσας είναι αδιαίρετο προφανώς” αναγράφει το sms προς τον κ. Καλογρίτσα» είπε ο Άγγελος Καραχάλιος, συνήγορος του επιχειρηματία και συμπλήρωσε: «Δυο ημέρες μετά τη συνάντηση Φουρλεμάδη με τον Καλογρίτσα έχουμε προσπάθεια να βρεθεί άλλη λύση για να κατατεθεί η πρώτη δόση. Αυτό το sms ενισχύει τη θέση μας ότι υπήρχε στενή συνεργασία Παππά και Καλογρίτσα και δείχνει ευθεία σύμπραξη».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε ότι το συγκεκριμένο μήνυμα αφορά σε ποσοστά και εξήγησε ότι το ποσοστό του Χρήστου Καλογρίτσα μαζί με εκείνο του Αρτέμη Αρτεμίου φτάνουν το 51%, ενώ των υπολοίπων το 49%. «Αυτοί θα είχαν το κανάλι. Υπάρχουν και άλλα sms που δείχνουν τη φορτικότητα, αλλά ο κ. Καλογρίτσας δεν επιθυμεί να τα δείξουμε» είπε ο κ. Λοβέρδος.

Δεν θα καταθέσουν οι Χούρι

Το δικαστήριο, πριν την έναρξη της κατάθεσης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ανακοίνωσε πως οι αδελφοί Χούρι δεν θα προσέλθουν την Παρασκευή για κατάθεση, καθώς ο Φουαντ Χούρι αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενώ ο Σαμερ Χούρι, βρίσκεται εκτός Ελλάδος, μεταξύ Αγγλίας και Ελβετίας και δεν μπορεί να έρθει.

Η κατάθεση Στουρνάρα

«Αναφέρθηκα στο πόρισμα της ΤτΕ για ορισμένες ασυνήθιστες πρακτικές σα σχέση με την τράπεζα Αττικής και όχι συγκεκριμένα με τον κ. Καλογρίτσα» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας αφού την περίοδο εκείνη τη ΤτΕ είχε προχωρήσει σε ελέγχους τραπεζών μεταξύ των οποίων και η Attica Bank. Μάλιστα, έλεγχος είχε γίνει και για 3 εκ ευρώ της εγγυητικής που είχε δώσει ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας για τη συμμετοχή στο διαγώνια.

Ο διοικητής της ΤτΕ απαντώντας στο εάν ευθύνονται τα δάνεια στην Τοξότης (εταιρία Καλογριτσα) για την κατάσταση στην τράπεζα Αττικής, απάντησε: «δεδομένου ότι τα δάνεια είχαν γίνει μη εξυπηρετούμενα συνέβαλαν και αυτά, αλλά όχι μόνο αυτά. Η πολύπαθη αυτή τράπεζα είχε προβλήματα που προερχόταν από το δημόσιο χαρακτήρα της. Έπρεπε να ιδιωτικοποιηθεί. Στη συνέχεια είδαμε ότι πρέπει να γίνει έλεγχος. Προέκυψαν πολλά μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Είναι δύσκολο να πει κάποιος εάν σκοπίμως δόθηκαν δάνεια που δε μπορούσαν να εξυπηρετηθούν».

Πρόεδρος: Πώς δικαιολογείτε το γεγονός ότι μέχρι τα τέλη του 2014 είχε πιστωτικό όριο 47εκ ευρώ και το επόμενο 1,5 έτος υπερδιπλασιάστηκε;

Μάρτυρας: Θα μπορούσε να δικαιολογηθεί αν έφεραν μεγάλες εξασφαλίσεις, έργα που είχε εξασφαλίσει ίσως… εμάς ως ΤτΕ μας δημιούργησε ερωτηματικά.

Πρόεδρος: Έρχεται ένας σημαντικός πελάτης μιας τράπεζας και ζητά να δανειοδοτηθεί με 15 εκ ευρώ. Η τράπεζα δεν πρέπει να ζητήσει και να ελέγξει γιατί συζητείται η δανειοδότηση;

Μάρτυρας: Θα ήταν τραγικό λάθος αν η τράπεζα δεν προέβαινε στον έλεγχο που μόλις είπατε.

Πρόεδρος: Ξέρετε αν ο όμιλος Καλογρίτσα μετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας με δανειοδοτήσεις;

Μάρτυρας: Ενδεχομένως. Ανακαλύψαμε τέτοιες πρακτικές της τράπεζας. Τότε δεν ήταν… ποινικό, σήμερα απαγορεύεται ρητά.

Ο κ. Στουρνάρας διευκρίνισε ότι η ειδική επιτροπή της Βουλής ζήτησε από την ΤτΕ να γίνει έλεγχος της διαδρομής των 3 εκ. ευρώ που απαιτούνταν για την συμμετοχή Καλογρίτσα στον διαγωνισμό. «Η πορεία των χρημάτων ήταν νομότυπη μέχρι και τη στιγμή που επεστράφη η εγγυητική, όταν κατέπεσε η εταιρεία Καλογρίτσα του διαγωνισμού. Οι όροι ωστόσο της συμφωνίας περί υπεργολαβίας δεν τηρήθηκαν» είπε ο κ. Στουρνάρας.

Δηλώσεις συνηγόρων

Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος (δικηγόροι Καλογρίτσα ): Ο Χρήστος Καλογρίτσας ούτε τότε είχε πτωχεύσει ,ούτε τώρα έχει πτωχεύσει, δίνει μάχη επιβίωσης. Μπροστά μου αρνήθηκε το πτωχευτικό τέχνασμα που του εισηγήθηκαν ορισμένοι. Ορισμένοι εκ των συνηγόρων Παππά συνήγοροι τον χαρακτήρισαν με ανοίκειο τρόπο και οδήγησαν αρκετούς μετόχους του πολιτικού διαλόγου μέσω των ΜΜΕ να λένε ψέματα. Η περίπτωση του κατηγορουμένου υπουργού δεν διασώζεται με τέτοια ψεύδη ο Χρήστος Καλογρίτσας είναι όρθιος και δίνει μάχη ,τη μάχη της ζωής του. Είναι θύμα εξαπάτησης. Κλείνοντας σε σχέση με το SMS , που σήμερα κατατέθηκε για πρώτη φορά αποδεικνύει με τρόπο απόλυτο ότι ο πρώην υπουργός επικρατείας παραβίασε τα καθήκοντα του, δηλαδή παραβίασε το νόμο και το Σύνταγμα.

Γ. Μαντζουράνης: Το sms που οψίμως παρουσιάστηκε σήμερα από υπεράσπιση Καλογρίτσα έχει μηδαμινή αποδεικτική αξία και δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες για τη γνησιότητα όλων των μηνυμάτων που χρησιμοποίησε και θα χρησιμοποιήσει ο Καλογρίτσας. Και αυτό γιατί από μία απλή ανάγνωση του νόμου Παππά αναμφισβήτητα προκύπτει ότι κανένας Α2 δεν μπορούσε να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρείας με νόμιμη τηλεοπτική άδεια γιατί υπήρχε ρητή και κατηγορηματική υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών μέχρι του ποσοστού του 1%. Άρα, το συγκεκριμένο sms αποτελεί συνέχεια από τα παραμύθια της κυρίας Ευθαλίας.

Σχετικά Άρθρα