Έγγραφη αναφορά στον οικονομικό εισαγγελέα για τη MARC

 Έγγραφη αναφορά στον οικονομικό εισαγγελέα για τη MARC

Έγγραφη αναφορά για τα εικονικά τιμολόγια της χωματουργικής εταιρείας «IONIAN» προς τη δημοσκοπική MARC του Θωμά Γεράκη κατέθεσαν στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλος Πολάκης και ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Μάριος Κάτσης.

«Γιατί περιμέναμε τόσες μέρες μετά τα δημοσιεύματα αλλά δεν είδαμε να κινηθεί κανείς από την Εισαγγελεία!!» τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης.

Με την αναφορά, που συνοδεύεται από στοιχεία τεκμηρίωσης, οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΟΣ ζητούν από τον εισαγγελέα να διερευνήσει κατ’ απόλυτη προτεραιότητα υπόθεση εταιρείας χωρίς άλλο κύκλο εργασιών και χωρίς να έχει δημοσιεύσει ισολογισμούς, η οποία κατά τα έτη 2018 έως 2020 φέρεται να έχει εκδώσει 29 τιμολόγια παροχής υπηρεσιών συνολικού ποσού 240.000 ευρώ σε γνωστή εταιρεία πολιτικής επικοινωνίας και δημοσκοπήσεων, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα έχει επίσης εκδώσει εικονικά τιμολόγια συνολικού ύψους 5,3 εκατομμυρίων ευρώ και προς εταιρεία που τυγχάνει επίσημη προμηθεύτρια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων μέσω του λογισμικού Predator.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αμέσως μετά τις αποκαλύψεις, είχε στείλει επιστολή στην Πρόεδρο του ΣΕΔΕΑ, κα Βαλέρια Τσάμη, με την οποία την ενημέρωνε ότι πρόκειται να ζητήσει τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να κληθούν για εξηγήσεις στη Βουλή ο Θ. Γεράκης της Marc, οι λοιποί εμπλεκόμενοι και η ΑΑΔΕ. Επίσης, ο τότε εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος είχε απευθύνει αμείλικτα ερωτήματα στην κυβέρνηση σχετικά με το εάν υπήρξε παρέμβαση για να σταματήσει ο φορολογικός έλεγχος στην Marc.