Δήλωση “βόμβα” για το ντόπινγκ στο ποδόσφαιρο μετά τους θανάτους Βιάλι και Μιχαΐλοβιτς: “Φοβάμαι… ” (vid)

 Δήλωση “βόμβα” για το ντόπινγκ στο ποδόσφαιρο μετά τους θανάτους Βιάλι και Μιχαΐλοβιτς: “Φοβάμαι… ” (vid)

Σε μία δήλωση βόμβα που φέρνει στο φως τις υποθέσεις ντόπινγκ στο ποδόσφαιρο προχώρησε ο Ντίνο Μπάτζο με αφορμή το θάνατο του Τζιανλούκα Βιάλι. Ο παλαίμαχος Ιταλός ποδοσφαιριστής υποστήριξε πως θα πρέπει να γίνει έρευνα σε βάθος για τις ουσίες που χορηγούνταν σε αρκετούς παίκτες μέσα στη δεκαετία του ’90.

Το ιταλικό ποδόσφαιρο θρήνησε μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα την απώλεια δύο σημαντικών φυσιογνωμιών που ανέδειξε τις προηγούμενες δεκαετίες, με τον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς να φεύγει από τη ζωή στα 53 του χρόνια νικημένος από την λευχαιμία και τον Τζανλούκα Βιάλι να πεθαίνει σε ηλικία 58 ετών χάνοντας την άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Αμφότεροι λατρεύτηκαν από τον κόσμο και άφησαν πίσω τους αμέτρητους φίλους, με έναν από αυτούς, τον Ντίνο Μπάτζο, να παραχωρεί συνέντευξη στον ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό “Tv7” και να αφήνει σοβαρές υπόννοιες για αρκετές ιατρικές και αθλητικές πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν σε συλλόγους της χώρας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90.

“Θα πρέπει να γίνει έρευνα για τις ουσίες που πήραμε εκείνη την περίοδο. Το ντόπινγκ υπήρχε πάντα.

Θα πρέπει να καταλάβουμε εάν συγκεκριμένα συμπληρώματα έκαναν κακό με το πέρασμα των χρόνων”, τόνισε ο πρώην μέσος των Τορίνο, Ίντερ, Γιουβέντους, Πάρμα, Λάτσιο και εθνικής Ιταλίας, για να συμπληρώσει:

“Φοβάμαι και εγώ, έχει συμβεί σε πάρα πολλούς παίκτες. Θα πρέπει να δούμε αν κάποιες ουσίες έκαναν καλό ή όχι και αν αυτές αποβλήθηκαν από τον οργανισμό ή έμειναν μέσα.

Έχω θαυμάσιες αναμνήσεις από τον Τζιανλούκα, ήταν άνθρωπος των αποδυτηρίων και είχε διάθεση να βοηθάει τους νέους.

Ήμουν συμπαίκτης του όταν ήμουν 21 ετών και έλεγε πάντα μία καλή κουβέντα για τον καθένα από εμάς”.

Σχετικά Άρθρα