Αθεόφοβοι: Κλέβουν και τα καντήλια για το χαλκό στα κοιμητήρια

 Αθεόφοβοι: Κλέβουν και τα καντήλια για το χαλκό στα κοιμητήρια

Τα κοιμητήρια του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη έχουν «ρημάξει» επιτήδειοι, καθώς πέρα από την «εξαφάνιση» διαφόρων μικροαντικειμένων που αφήνουν οι συγγενείς στους τάφους των ανθρώπων τους, φτάνουν στο σημείο να κλέψουν ακόμη και το λάδι για τα καντήλια.

Σύμφωνα με τον Πέτρο Τράκα, γενικό γραμματέα του Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης, οι δράστες εκμεταλλεύονται την έλλειψη προσοχής όσων επισκέπτονται το νεκροταφείο, καθώς, μέσα στον πόνο τους, δεν σκέφτονται να προσέξουν ιδιαίτερα τα προσωπικά τους αντικείμενα ή τα οχήματά τους, με τους δράστες να παραβιάζουν τα παράθυρα των παρκαρισμένων αυτοκινήτων και να αφαιρούν τσάντες και άλλα πολύτιμα αντικείμενα που βρίσκουν εντός τους.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως λέει ο κ. Τράκας, ότι το τελευταίο διάστημα υπήρχε κάποιος που έκλεβε τα λάδια για τα καντήλια από όλα τα μνήματα, αφήνοντας όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα, όπως καρβουνάκια, φιτίλια, κτλ. Οι φύλακες των κοιμητηρίων κατάφεραν, τελικά, να τον πιάσουν στα πράσα, τερματίζοντας τη δράση του.

Η διοίκηση των κοιμητηρίων, στην προσπάθεια της να δώσει τέλος στα περιστατικά παραβατικότητας, απευθύνθηκε στο Α.Τ. και στο τμήμα Ασφαλείας Ευόσμου που έχουν αυξήσει αισθητά τις περιπολίες εντός του χώρου, ωστόσο η σημαντικότερη παρέμβαση που αναμένεται να αποδειχτεί και η πλέον αποτελεσματική, θα είναι η τοποθέτηση καμερών ασφαλείας στα κοιμητήρια.

Σύμφωνα με τον γ.γ. του Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης, ύστερα από περίπου ενάμιση χρόνο γραφειοκρατίας λόγω του νομικού πλαισίου για τα προσωπικά δεδομένα, ετοιμάζεται πλέον ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση συστήματος με κάμερες που αναμένεται να τρέξει από τον ερχόμενο μήνα.

Σχετικά Άρθρα