Βαρτζόπουλος: Δεν πήγαμε στην κηδεία για καινούρια ψηφαλάκια, αλλά για να κρατήσουμε τη βάση μας

 Βαρτζόπουλος: Δεν πήγαμε στην κηδεία για καινούρια ψηφαλάκια, αλλά για να κρατήσουμε τη βάση μας

Στη χθεσινή κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και στην παρουσία του εκεί, αναφέρθηκε το πρωί της Τρίτης (17/1) ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Απαντώντας σε όσους λένε ότι στη ΝΔ υπάρχει φιλοβασιλικός κύκλος, ο κ. Βαρτζόπουλος σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κάποια σοβαρή βάση για το αν υπάρχει πτέρυγα, κίνημα ή διάθεση, ύστερα από 50 χρόνια οριστικής διευθέτησης του θέματος. Ουδείς σήμερα μπορεί να συζητήσει στην Ελλάδα, σε σοβαρό πολιτικό επίπεδο, την πιθανότητα να έχουμε παλινόρθωση».

Όσον αφορά στη δική του παρουσία στην κηδεία, ο «γαλάζιος» βουλευτής και στενός συνομιλητής του Αντώνη Σαμαρά τόνισε ότι ο ίδιος εκτός από το ανθρώπινο επίπεδο παρέστη στην εξόδιο ακολουθία «σαν μία συνέχεια του λαϊκού κόμματος», ενώ παράλληλα τόνισε ότι δεν είναι φιλοβασιλικός και ότι αν ψήφιζε το 1974 θα ψήφιζε κατά της βασιλείας.

Σε ερώτηση για το αν έδωσε το «παρών» για να αλιεύσει ψήφους για τις επερχόμενες εκλογές, ο κ. Βαρτζόπουλος απάντησε: «Εμείς δείχνοντας αυτό το οποίο είμαστε, δεν το κάνουμε για να κερδίσουμε καινούρια ψηφαλάκια, αλλά για να κρατήσουμε τη βάση μας. Εκφραζόμαστε έτσι όπως θέλει να εκφραστούμε η βάση του κόμματός μας».

Στη συνέχεια έπειτα από παρέμβαση στο πάνελ ότι «η βάση του κόμματος της ΝΔ είναι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής δεν έχουν καμία σχέση με τη βασιλεία», ο κ. Βαρτζόπουλος τόνισε:

«Θα μου επιτρέψετε να έχω μία βαθύτερη γνώση του κόμματος και της βάσεώς του». «Φιλοβασιλικός σήμερα δεν είναι κανείς, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, δεν συζητείται καν», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα