ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτει δική του νομοθετική πρόταση για εκλογικό “μπλόκο” νεοναζί και χρυσαυγιτών

 ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτει δική του νομοθετική πρόταση  για εκλογικό “μπλόκο” νεοναζί και χρυσαυγιτών

Δική του, ξεχωριστή νομοθετική πρόταση, αναμένεται να καταθέσει σύμφωνα με πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τον αποκλεισμό των νεοναζί και καταδικασμένων χρυσαυγιτών, ορμώμενος από το γεγονός πως ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης έχει πολιτική δράση.

Η νομοθετική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα βασίζεται σε δύο καίρια σημεία, ούτως ώστε να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, καθώς η τροπολογία που έχει δει το φως της δημοσιότητας από την κυβέρνηση εγείρει ζητήματα αντισυνταγματικότητας, αλλά και παράλληλα να αφορά ξεκάθαρα τους νεοναζί και να μην ανοίγει «κερκόπορτα» για εξίσωση του ναζισμού με οποιαδήποτε άλλη ιδεολογία.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης έχει, εδώ και τρία χρόνια, ανενόχλητη πολιτική δράση μέσα από τη φυλακή, συγκροτώντας τους οπαδούς του, γεγονός που αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν ότι με την πρόταση του κόμματος, υπάρχει η δυνατότητα συγκλίσεων πάνω στο δικαίωμα της Δημοκρατίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Και το ΚΚΕ, έχει εκφράσει την ανησυχία του για το περιεχόμενο της αναμενόμενης ρύθμισης, ενώ το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως ανταποκρίνεται θετικά στην κυβερνητική πρόταση.

Σύμφωνα με τον βουλευτή και εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Γιάννη Γκιόκα «το ΚΚΕ έχει μέτωπο απέναντι στις ναζιστικές οργανώσεις που πρέπει να εξαφανιστούν από την κοινωνία» τόνισε όμως πως «η ρύθμιση θα πρέπει να κάνει σαφή αναφορά στον ναζιστικό χαρακτήρα αυτών των κομμάτων και να μην εμπεριέχει επικίνδυνες γενικεύσεις και τη θεωρία των άκρων».

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση τροπολογίας που έχει αποστείλει για διαβούλευση η κυβέρνηση στα επιτελεία των κομμάτων φέρεται να έχει πολύ γενικόλογο περιεχόμενο, γεγονός που δεν εγγυάται το πώς θα λειτουργήσει.

Παράλληλα θέτει κανόνες που δεν «περιγράφουν» ένα νεοναζιστικό κόμμα κατ’ αποκλειστικότητα αλλά μπορούν να «χωρέσουν» και άλλες πολιτικές οργανώσεις. Με λίγα λόγια στην νομοθετική ρύθμιση που προτείνεται από την κυβέρνηση φαίνεται να αποτυπώνεται η περίφημη «Θεωρία των Δύο Άκρων» που εξισώνει την δράση του νεοναζισμού ακόμη και με τμήματα της αριστεράς.

Σχετικά Άρθρα