Σε θέση “μάχης” ο ΣΥΡΙΖΑ: Τι αναμένει η Κουμουνδούρου μετά τις τελευταίες εξελίξεις με Ράμμο και Βουρλιώτη

 Σε θέση “μάχης” ο ΣΥΡΙΖΑ: Τι αναμένει η Κουμουνδούρου μετά τις τελευταίες εξελίξεις με Ράμμο και Βουρλιώτη

Οι πρόεδροι των ανεξάρτητων αρχών αντιστέκονται στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Η στήριξη στο πρόσωπό τους από νομικούς κύρους με σαφείς αναφορές και ηγεμονία στο χώρο του Κέντρου γίνεται δείκτης της μεταστροφής του πολιτικού σκηνικού.

Η ΑΔΑΕ παρά τις αφόρητες πιέσεις και κινούμενη κάτω από τα ραντάρ ολοκλήρωσε τους ελέγχους παρά το απαγορευτικό Ντογιάκου ενώ η αρχή για το ξέπλυμα χρήματος έριξε πόρτα κατά το κοινώς λεγόμενο στις πιέσεις που δέχτηκε για να δώσει συνέχεια στα όσα ανέφερε η ιδιαιτέρα Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο για φακέλους και σακούλες πίσω από μισόκλειστες πόρτες ανακοινώνοντας έλεγχο στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το τρίτο κομμάτι του παζλ είναι η μήνυση που καταθέτει ο κ. Μαντζουράνης στις 11 σε βάρος της ιδιαιτέρας του «κόκκινου εργολάβου» και οι αγωγές σε βάρος μέσων ενημέρωσης που έπαιξαν το παιχνίδι της λάσπης όπως σημειώνουν από το περιβάλλον του Νίκου Παππά αποσιωπώντας μεγάλο μέρος των όσων ειπώθηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου ακόμη και από την ίδια την πρόεδρο.

  • Ουσιαστικά τα όσα συνέβησαν στο Ειδικό Δικαστήριο με τον κ. Λοβέρδο και τη γραμματέα του άλλοτε «καπετάνιου» του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν για την Κουμουνδούρου παρά μια ακόμη κίνηση απελπισίας να συμψηφιστούν σκάνδαλα τύπου Πάτση που την κατατρέχουν αλλά και το φιάσκο με τις υποκλοπές δείχνοντας παράλληλα και πόσο στημένα ήταν όλα με την κα Διαμαντή.

Ήταν όμως για όσους διαβάζουν πίσω από τις γραμμές του ρεπορτάζ και ένα ηχηρό σήμα ότι το κλίμα έχει αρχίσει να μεταστρέφεται ραγδαία.

Γιατί από την μια πλευρά ο κ. Ράμμος εμφανίζεται από τους συνταγματολόγους που κατακεραύνωσαν τον εισαγγελέα του Αρείου πάγου για την Γνωμοδότησή του ως ο άνθρωπος που διασώζει το κύρος του νομικού κόσμους της χώρας τη στιγμή μάλιστα που ικανοποιεί το αίτημα του κ. Τσίπρα για έλεγχο στα αρχεία των τηλεπικοινωνιακών παρόχων για τη λίστα των προσώπων που βρέθηκαν να παρακολουθούνται από την ΕΥΠ.

Και από την άλλη πλευρά ένας ακόμη δικαστικός λειτουργός ο κ. Βουρλιώτης ουσιαστικά δεν υποκύπτει σε πιέσεις για να λειτουργήσει σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το πολιτικό φορτίο που συσσωρεύεται και στις δυο αυτές περιπτώσεις είναι μεγάλο καθώς οι δικαστικοί χαρακτηρίζονται γενικά και ως ανεμοδείκτες της πολιτικού κλίματος.

Απασφαλίζουν

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εμπλεκόμενοι και ιδίως ο κ. Παππάς έχει κρατήσει μια στάση αναμονής όσο διαρκεί το ειδικό δικαστήριο αποφεύγοντας μεν να παραστεί στη δίκη αλλά ταυτόχρονα να μην ανοίγει και πολιτικές κόντρες δημόσια με τα εμπλεκόμενα μέρη.

  • Από τις 25 Ιανουαρίου ωστόσο φαίνεται πως ο πρώην Υπουργός θα απασφαλίσει και με την ολοκλήρωση της δίκης θα αρχίσει όπως όλα δείχνουν το σκληρό ροκ με τον κ. Καλογρίτσα και όσους τον υιοθέτησαν πολιτικά στο παρασκήνιο.

Κάτι αντίστοιχο ανέφερε και ο Ανδρέας Λοβέρδος συνήγορος υπεράσπισης του Χρήστου Καλογρίτσα και ταυτόχρονα «κατήγορος» του Νίκου Παππά ο οποίος πλέον θα ριχτεί όπως είπε και εκείνος στην πολιτική μάχη – προετοιμάζοντας ουσιαστικά τη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος θα κινηθεί προεκλογικά επαναφέροντας όπως όλα δείχνουν την αντι-ΣΥΡΙΖΑ διάσταση της προσωπικής του ατζέντας.

Συντριβή

Το κλίμα για την κυβέρνηση εκτιμούν στο ΣΥΡΙΖΑ έχει βαρύνει σε όλα τα κρλισιμα μέτωπα.

Πολλοί μιλούν ήδη για συντριβή στο ζήτημα του απορρήτου που κορυφώθηκε με τις τοποθετήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου στην υπόθεση της παρακολούθησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρου να επιβεβαιώνουν για την Κουμουνδούρου τα δημοσιεύματα παρά να τα διαψεύδουν.

Τα ρυπαρά δίκτυα στην ΕΥΠ που συνεργάζονται με τα φιλικά συστήματα πέριξ της Κουμουνδούρου στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Οικονόμου κάνουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ρωτούν: «είναι και η εισαγγελέας της ΕΥΠ Ελένη Βλάχου στο ρυπαρό αυτό δίκτυο;»

  • Και όσο στριμώχνεται η κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στο ζήτημα αυτό τόσο θα αναμένουν από την αξιωματική αντιπολίτευση μεγαλύτερη λάσπη και επιθέσεις. Οι αναταράξεις για τις οποίες μίλησε στο διαγραμματειακό της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης δεν ήταν μια τυχαία αναφορά.

Είναι ουσιαστικά η επιβεβαίωση ότι επίκεινται και άλλες αποκαλύψεις μέχρι τις κάλπες τόσο για το πάρτι των γαλάζιων στελεχών με τις απευθείας όσο και για το θέμα των υποκλοπών με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να μπαίνουν και αυτοί στο παιχνίδι.

Η PEGA έστειλε πόρισμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και της Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ελληνική υπόθεση των παρακολουθήσεων και το Μάρτιο θα βρίσκεται στην Ελλάδα και η LIBE με ένα ογκωδέστατο φάκελο με επιβαρυντικά στοιχεία για την ελληνική κυβέρνηση.

Σχετικά Άρθρα