Παρέμβαση Αρείου Πάγου στην υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας στην Κρήτη

 Παρέμβαση Αρείου Πάγου στην υπόθεση θανάτου της 4χρονης  Μελίνας στην Κρήτη

Στον Άρειο Πάγο και συγκεκριμένα στο Ποινικό του Τμήμα κρίνεται η υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Κρήτης τον Δεκέμβριο του 2015 σε χειρουργική επέμβαση ρουτίνας.

Μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου τον περασμένο Νοέμβριο, ασκήθηκε αναίρεση από αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, ως προς το σκέλος εκείνο που απορρίφθηκε ως απαράδεκτη η έφεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Κρήτης.

Η έφεση στρεφόταν κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία αθωώθηκε η κατηγορούμενη στην υπόθεση αυτή, η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη, συγγενής του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη, η οποία κατηγορείτο για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο της Μελίνας.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην αναίρεσή της επισημαίνει ότι ήταν πλήρης και εμπεριστατωμένη, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία, η έφεση του εισαγγελέα Κρήτης κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Την οριστική απόφαση για το εάν η κατηγορούμενη θα καθίσει εκ νέου στο εδώλιο για το θάνατο της μικρής Μελίνας θα λάβει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.