Μεσίνα Ντενάρο: Έρωτες και διακοπές στην Ελλάδα για τον Ιταλό αρχιμαφιόζο παρότι καταζητούμενος από την Europol

 Μεσίνα Ντενάρο: Έρωτες και διακοπές στην Ελλάδα για τον Ιταλό αρχιμαφιόζο παρότι καταζητούμενος από την Europol

Χρόνια ολόκληρα οι ιταλικές αρχές προσπαθούσαν να πιάσουν στα δίχτυα τους έναν από τους πιο αιμοβόρους μαφιόζους της Σικελίας.

Ο Ματέο Μεσίνα Ντενάρο γνωστός και ως Ντιαμπολίκ συνελήφθη σε ιδιωτική κλινική χθες στο Παλέρμο.  

Ήταν φυγάς από το 1993 και σύμφωνα με την Europol ήταν ένας από τους πλέον καταζητούμενους στην Ευρώπη.

Ο Μεσίνα Ντενάρο, είχε διατάξει την δολοφονία δεκάδων ανθρώπων και είχε καταδικαστεί ερήμην φυσικά πολλές φορές σε ισόβια.

Από τα πιο διαβόητα εγκλήματά του ήταν το 1992 όταν δολοφονήθηκαν οι εισαγγελείς διώκτες της Μαφίας, Τζιοβάνο Φαλκόνε και Πάολο Μπορσελίνο.

Τα τελευταία ισόβια που του είχαν επιβληθεί ήταν το 2020 γιατί είχε διατάξει τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στο Μιλάνο, την Φλωρεντία και την Ρώμη στα τέλη της δεκαετίας του 1990 αλλά και για την δολοφονία του 11χρονου γιού άλλου μαφιόζου ο οποίος είχε μιλήσει στις αρχές ενάντια στην Κόζα Νόστρα της Σικελίας.

Οι αρχές τον αναζητούσαν 30 ολόκληρα χρόνια και πλέον τώρα ο Ντενάρο βρέθηκε στα χέρια των καραμπινιέρων μετά από μια επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν πάνω από 100 ειδικοί πράκτορες της ιταλικής αστυνομίας που κυνηγούν την Μαφία. 

Η κλινική Μανταλένα στην οποία συνελήφθη ειδικεύεται σε πλαστικές επεμβάσεις αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι είδους «θεραπεία» έκανε εκεί ο μαφιόζος. Κάποιοι έγραψαν ότι έχει καρκίνο αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές.

Ο Ντενάρο κρατείται πλέον σε μυστική τοποθεσία. Όλα αυτά τα χρόνια οι αρχές πλησίαζαν τον αρχιμαφιόζο και παρότι είχαν κατασχέσει πάνω από 3 δις ευρώ στον ίδιο και τον κύκλο των συνεργατών του οι ίδιοι ποτέ δεν τον πρόδωσαν, αντίθετα τον προστάτευαν και τον χρηματοδοτούσαν.

Ο Μεσίνα Ντενάρο θεωρείται διάδοχος του εξίσου τρομακτικού αρχιμαφιόζου Μπερνάρντο Προβεντσάνο ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του στο Κορλεόνε της Σικελίας τον Απρίλιο του 2006.

Όλη η οικογένεια του Ντενάρο έχει συλληφθεί από τις αρχές αλλά κανείς του δεν έδωσε ποτέ το παραμικρό στοιχείο που θα οδηγούσε στην σύλληψή του.

Το 2009 συνελήφθη ο αδερφός του Σαλβατόρε Μεσίνα Ντενάρο, το 2013 η αδερφή του Πατρίτσια η οποία και καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκισης γιατί κι εκείνη ήταν μέλος της Μαφίας. 

Ενώ διέφευγε της σύλληψης, ο Μεσίνα Ντενάρο είχε συνάψει πολλές σχέσεις. Η πιο δυνατή ήταν με την αρραβωνιαστικιά του Φράνκα Αλάνια με την οποία απέκτησε μια κόρη την Λορέντσα. 

Επίσης, είχε σχέσεις με μια ξενοδοχοϋπάλληλο από την Αυστρία η οποία μάλιστα είχε ισχυριστεί ότι οι δυο τους είχαν ταξιδέψει στην Ελλάδα για διακοπές παρότι ήταν στην λίστα των πλέον καταζητούμενων της Europol.

Ήταν ζήτημα τιμής για τις ιταλικές αρχές να τον συλλάβουν καθώς είχαν υποπέσει σε γκάφες στο παρελθόν. Το 2011 παρότι είχαν εντοπίσει ένα κρησφύγετό του σε ένα αγροτόσπιτο στο Κατελβετράνο και είχε κινητοποιηθεί μεγάλη δύναμη της αστυνομίας αλλά τον έχασαν μέσα από τα χέρια τους. 

Επίσης, το 2021 είχαν συλλάβει έναν καημένο Βρετανό σε εστιατόριο στην Χάγη πιστεύοντας ότι ήταν ο Ντενάρο.

Σχετικά Άρθρα