Καταγγελία για την τιμή του γάλακτος – Τι πρακτική ακολουθεί συγκεκριμένη γαλακτοβιομηχανία

 Καταγγελία για την τιμή του γάλακτος – Τι πρακτική ακολουθεί συγκεκριμένη γαλακτοβιομηχανία

Ο Απόστολος Ραφτόπουλος επικεφαλής της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας μιλώντας στο Open σημείωσε ότι μεγάλη γαλακτοβιομηχανία της χώρας έχει προχωρήσει σε σταδιακές μειώσεις στις τιμές γάλακτος που δίνει στους παραγωγούς, οι οποίες αθροιστικά φτάνουν στα 7 λεπτά.

Παράλληλα σημείωσε ότι η τιμή γάλακτος στο ράφι είναι κατά 400% πιο ακριβή.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες σε ανακοίνωσή της η Ένωση Φυλής Χολστάιν που εκπροσωπεί το 30% των Ελλήνων παραγωγών έκρουσε καμπανάκι κινδύνου καθώς σε ασφυξία βρίσκονται οι αγελαδοτρόφοι αφενός λόγω των κοστολογίων παραγωγής κι αφετέρου, λόγω της πίεσης από τις γαλακτοβιομηχανίες για μειώσεις στις τιμές προμήθειας γάλακτος.

“Οι τιμές στα βασικά είδη των ζωοτροφών (ενσίρωμα, καλαμπόκι, σιτηρά), τουλάχιστον μέχρι το Σεπτέμβριο του 2023, δεν πρόκειται να μειωθούν για τους παραγωγούς, διότι οι προμήθειες έγιναν όλο αυτό το διάστημα στις ιδιαίτερα υψηλές τιμές που υπάρχουν σήμερα”, ανέφερε συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η Ένωση Φυλής Χολστάιν, οργάνωσης που εκπροσωπεί το 30% των Ελλήνων παραγωγών. Όπως μάλιστα σημείωσε εσχάτως καταγράφεται μια πίεση από τις τις γαλακτοβιομηχανίες για μείωση των τιμών του γάλακτος.

“Είναι γεγονός βέβαια ότι ενώ οι αυξήσεις των τιμών σε βασικούς τομείς της παραγωγής (ενέργεια, φάρμακα, απολυμαντικά, ζωοτροφές κτλ.) έγιναν σε συντομότατο χρονικό διάστημα, και μάλιστα είχαν αρχίσει αρκετά πριν από την έναρξη του Ουκρανικού προβλήματος, η αύξηση της τιμής έγινε βασανιστικά αργά, μέχρι να φτάσει στα επίπεδα, που ήταν μέχρι και τον Δεκέμβρη. Επίπεδα δηλαδή που επέτρεπαν την επιβίωση των μονάδων, όσων φυσικά άντεξαν όλον αυτό τον Γολγοθά και κατάφεραν να κρατηθούν στην αγορά” αναφέρει η Ένωση που τονίζει ότι, “χωρίς αποκλιμάκωση βέβαια στις υψηλές τιμές κόστους για την παραγωγή, οι οποίες ήρθαν για να μείνουν απ’ ό,τι φαίνεται, αρχίζει μία μείωση τιμών η οποία πολύ φοβούμαστε μην οδηγήσει πάλι στο γνωστό “ζούμε – πεθαίνουμε”.

Σχετικά Άρθρα