Η ΝΔ αντιδρά στο σποτ ΣΥΡΙΖΑ – Θεοδωρικάκος: “Αλέξη όχι άλλα ψέμματα” – Οικονόμου: “Πόσο ανεύθυνος ο κ. Τσίπρας”

 Η ΝΔ αντιδρά στο σποτ ΣΥΡΙΖΑ – Θεοδωρικάκος: “Αλέξη όχι άλλα ψέμματα” – Οικονόμου: “Πόσο ανεύθυνος ο κ. Τσίπρας”

Έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της κυβέρνησης προκάλεσε το νέο σποτ της σειράς “Χάου του” του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δημοσιεύει πάντα πρώτος ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτή την φορά το σποτάκι έθιγε θέματα των φοιτητών, κάνοντας ειδική αναφορά στην πανεπιστημιακή αστυνομία και το “ξύλο από τους αστυνομικούς στα πανεπιστήμια” με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο να απαντούν σε έντονο ύφος.

Η ανάρτηση Θεοδωρικάκου

«Είναι δίκαιο η φοιτητική εστία που χρειάζεσαι για την στέγαση σου και να μπορέσεις να σπουδάσεις να μετατρέπεται σε άντρο βίας , βίας και ναρκωτικών. Είναι άδικο όταν η αστυνομία απελευθερώνει αυτό τον χώρο και τον ξαναδίνει στην πανεπιστημιακή κοινότητα ; Αλέξη όχι άλλα ψέματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Η απάντηση Οικονόμου

Έντονη ήταν η αντίδραση του Γιάννη Οικονόμου, στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για τη νεολαία και τα πανεπιστήμια. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ως ανεύθυνο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως τα πανεπιστήμια δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που περιέγραψε και αποτελούν χώρο γνώσης και έρευνας.

«Αλήθεια τώρα; Ο κ. Τσίπρας ειλικρινά νομίζει πως το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό οποιουδήποτε ανθρώπου για τα Πανεπιστήμιά μας είναι ότι η «αστυνομία μπαίνει και δέρνει»; Πόσο ανεύθυνος, πόσο ξύλινος, πόσο αλλού. Τα Πανεπιστήμιά μας είναι χώρος γνώσης και έρευνας. Είναι δρόμος προσωπικής και κοινωνικής εξέλιξης, διασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες προκοπής για όλους. Για όλους, εκτός από τις συμμορίες με τις βαριοπούλες, οι οποίες σπάζουν βιβλιοθήκες και χρησιμοποιούν τις φοιτητικές εστίες σαν γιάφκες», αναφέρει η δήλωση του κ. Οικονόμου.

Σχετικά Άρθρα