Το παρασκήνιο της συνάντησης της ΠτΔ με τους δικαστικούς

 Το παρασκήνιο της συνάντησης της ΠτΔ με τους δικαστικούς

Με υψηλόβαθμους δικαστές και εισαγγελείς, μέλη των ανώτατων και ανώτερων δικαστηρίων της χώρας, αλλά και εκπροσώπους των δικηγόρων και των δικαστικών υπαλλήλων συναντήθηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε μία συνάντηση με αρκετό «ζουμί».

Και αυτό γιατί το παρών έδωσε μεταξύ άλλων ο Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος έχει βρεθεί στο επίκεντρο για την πρωτοφανή γνωμοδότηση που επιχειρεί να βάλει φρένο στην ΑΔΑΕ που ερευνά το σκάνδαλο των υποκλοπών, ενώ ηχηρή ήταν η απουσία του Κώστα Τσιάρα.

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η κίνηση της Προέδρου της Δημοκρατίας λειτουργεί σαν «σφήνα» στην κυβέρνηση, δεδομένου του γεγονότος ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν είχε προσκληθεί.

Οι ίδιοι κύκλοι λένε με νόημα ότι στη συζήτηση, η οποία κράτησε τρεις ώρες, μπορεί να μην ειπώθηκε κάτι συγκεκριμένο για την παρέμβαση Ντογιάκου ωστόσο τα θέματα που τέθηκαν δημιουργούν άσχημο κλίμα για τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Παράλληλα, φαίνεται να επικρατεί μία δυσαρέσκεια στους κύκλους της Δικαιοσύνης για τη στάση της κυβέρνησης, με τις πήγες να σημειώνουν ότι ήταν σημαντική η παρέμβαση του Χαράλαμπου Βουρλιώτη. Όπως τονίζουν, ένας ακόμα πρώην ανώτατος δικαστικός στρέφεται κατά των χειρισμών της κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, πρώην επίτιμος αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου ξεκαθάρισε σε πρόσωπα, που πρόσκεινται στην κυβέρνηση και – σύμφωνα με πληροφορίες του ieidiseis.gr – προσπάθησαν, να ασκήσουν πιέσεις εναντίον του, για να τον πείσουν να ξεκινήσει έρευνα για μαύρο χρήμα σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα προεκλογικά: «Εγώ δεν παίζω σε πολιτικά παιχνίδια. Δεν πρόκειται να ξεκινήσω καμία τέτοια έρευνα».

Επίσης, οι ίδιοι νομικοί κύκλοι παραπέμπουν στα όσα είπε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρης Βερβεσός ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης η οποία «οφείλει να απορρίπτει κάθε απόπειρα επηρεασμού της από οποιονδήποτε και αν προέρχεται».

Σημειώνεται ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα, την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου, τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, τον γενικό επίτροπο της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων Δημήτριο Κωστάκη, την πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Ευγενία Βελώνη, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας Δημήτρη Βερβεσό και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος Γεώργιο Διαμάντη.

Πηγή: Avgi.gr

Σχετικά Άρθρα