Την Τρίτη η αντικατάσταση της Εύας Καϊλή στο ΕΚ

 Την Τρίτη η αντικατάσταση της Εύας Καϊλή στο ΕΚ

Eva KAILI in plenary session week 11 2015 in Strasbourg

Η Μέτσολα ανακοίνωσε ότι αύριο Τρίτη θα εκλεγεί ο αντικαταστάτης της πρώην αντιπροέδρου Εύας Καϊλή, η οποία κρατείται στο πλαίσιο της έρευνας για διαφθορά.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται υπό κράτηση, ήταν μια από τους 14 αντιπροέδρους του ΕΚ.

Η πρόεδρος του ΕΚ Μέτσολα δήλωσε ότι επεξεργάζονται προτάσεις μεταρρύθμισης με τους προέδρους των ομάδων, προκειμένου να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών της ΕΕ.

Τονίζοντας ότι οι προτάσεις που συμφωνήθηκαν είναι «τα πρώτα βήματα», ο Μέτσολα δήλωσε ότι «αυτό δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή. Θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία με μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν γρήγορα».

Επίσης δήλωσε ότι θα απαιτηθεί μεγαλύτερη διαφάνεια σε σχέση με τους πρώην βουλευτές, τις τρίτες χώρες και τα άτομα και τις οργανώσεις που εκπροσωπούν τα συμφέροντά τους.

Υπογραμμίζοντας ότι οι πληροφορίες θα είναι πιο διαφανείς και για το κοινό, η Μέτσολα δήλωσε πως «ειδικά όσον αφορά την αλληλεπίδραση με τρίτες χώρες, θα εφαρμόσουμε κανόνες που δεν επιτρέπουν καμία ενέργεια που θα μπορούσε να συγχέεται με επίσημες δραστηριότητες του ΕΚ. Θα κάνουμε περισσότερα για να διασφαλίσουμε ότι το κοινό έχει σαφείς πληροφορίες σχετικά με τις οικονομικές μας καταστάσεις».

Σχετικά Άρθρα