Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέα στοιχεία για τις σχέσεις Φλώρου – Παναγιωτόπουλου – Συνεχές σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης μετά τις νέες αποκαλύψεις

 Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέα στοιχεία για τις σχέσεις Φλώρου – Παναγιωτόπουλου – Συνεχές σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης μετά τις νέες αποκαλύψεις

Παρά τις συνεχείς αποκαλύψεις για τις διάφορες παραμέτρους γύρω από την υπόθεση των υποκλοπών και τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει με μια μακροσκελή ανάρτηση στα social media να αναφερθεί στην εβδομαδιαία ανασκόπηση ενώ ο Κωνσταντίνος Φλώρος να ενημερώσει – μέσω Facebook και Twitter κι αυτός – ότι ανεβαίνουν ψεύτικοι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα με την ιδιότητα και το ονοματεπώνυμο του.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε μια εικόνα της οικονομικής κατάστασης της χώρας, αν και είναι σαφές πως μέτρα όπως το λεγόμενο «καλάθι του νοικοκυριού» δεν φτάνουν για να εξισορροπήσουν τις τεράστιες αυξήσεις που έφερε ο πληθωρισμός.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρει: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώθηκε ότι ανεβαίνουν ψεύτικοι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας την ιδιότητα και το ονοματεπώνυμό μου. Θα ήθελα να ενημερώσω τους Φίλους και Ακόλουθους της Σελίδας μου στα κοινωνικά δίκτυα, ότι αυτή είναι Πιστοποιημένη και η Πιστοποίησή της φέρει και τη σχετική ένδειξη (σ.σ το σύμβολο ελέγχου ✔). Αναρτήσεις και μηνύματα που δε φέρουν την εν λόγω ένδειξη είναι ψευδή και παρακαλώ πολύ να τα αγνοείτε. Σας ευχαριστώ!».

Την ίδια ώρα, συνεχές είναι το σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, ειδικά με τις τελευταίες αποκαλύψεις για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, που φέρεται να είχε πέσει θύμα παρακολούθησης απ’ την ΕΥΠ.

Η πίεση προς το Μαξίμου εντάθηκε ακόμα περισσότερο μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Documento που υποστηρίζει ότι η παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ συνδέεται με πληροφορίες για αγορά σπιτιού με «μαύρο» χρήμα.

Στο μεταξύ, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις μετά την πρωτοφανή προσπάθειας παρέμβασης από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην έρευνα της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) στους παρόχους τηλεπικοινωνιών, με τον Ισίδωρο Ντογιάκο να συντάσσει γνωμοδότηση αποτρεπτική για την ανεξάρτητη αρχή, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από σύσσωμο σχεδόν τον νομικό κόσμο, αλλά τον πρωθυπουργό να παίρνει θέση δια της πλαγίας οδού υπέρ του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού, μέσω της απάντησής του σε σχετική ερώτηση της Εφημερίδας των Συντακτών και του Αντώνη Τελόπουλου.   

Ταυτόχρονα, νέα στοιχεία βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, καθώς φαίνεται ότι οι σχέσεις του Κωνσταντίνου Φλώρου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές. Σε συνομιλία του, μάλιστα, με τον γενικό γραμματέα του ΥΠΕΘΑ, Αντώνη Οικονόμου, ο κ. Φλώρος φαίνεται να ομολογεί ότι έστησε μέχρι και παγίδα στον υπουργό, με σκοπό να τον εκθέσει.

Ήδη από από το Σάββατο ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει εάν: «παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο για “λόγους εθνικής ασφαλείας” ή για να τον εκβιάζει αναφορικά με τις αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα δισεκατομμυρίων που ήθελε να ελέγχει το Μέγαρο Μαξίμου»;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, όχι μόνο δεν διέψευσε τις αποκαλύψεις, αλλά έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπονομεύει τις Ένοπλες Δυνάμεις, δείχνοντας και με αυτόν τον τρόπο ότι η κυβέρνηση είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Την ίδια στιγμή, ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ έκανε για πρώτη φορά τοποθέτηση, καθώς με ανακοίνωση το Σάββατο, έδειξε την δυσαρέσκειά του για τις εκθέσεις της ΕΥΠ, χωρίς όμως να σταθεί στο περιεχόμενο της παρακολούθησης.

Μετά και τις αποκαλύψεις σχετικά με την έκθεση για τον στόχο «519c», δηλαδή τον Κωνσταντίνο Φλώρο, δήλωσε έκανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, η οποία δήλωσε τα εξής: «Μένει να μάθουμε -ελπίζουμε σύντομα-  αν είναι σχέσεις εμπιστοσύνης ή εκβιασμού.

Όμως ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να σιωπά. Ακόμη δεν έχει δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούν τους Έλληνες:

  • Διαψεύδει ή όχι τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση του κ. Φλώρου από την ΕΥΠ που έχει υπό την εποπτεία του;
  • Διαψεύδει ή όχι τις καταγραφές της ΕΥΠ για μαύρο χρήμα;».

Πρόκειται για δύο αμείλικτα ερωτήματα που προκαλούν αμηχανία στην κυβέρνηση η οποία προτιμά για άλλη μία φορά την ένοχη σιωπή.

Σχετικά Άρθρα