Μαξίμου: Το εκλογικό “plan b” για να…”κουραστεί” ο ΣΥΡΙΖΑ- Πώς μπαίνουν στο καλεντάρι της κάλπης η 14η και 21η Μαϊου και ο Ιούλιος

 Μαξίμου: Το εκλογικό “plan b” για να…”κουραστεί” ο ΣΥΡΙΖΑ- Πώς μπαίνουν στο καλεντάρι της κάλπης η 14η και 21η Μαϊου και ο Ιούλιος

“Δεν έχω αποφασίσει ακόμα εάν οι εκλογές θα γίνουν Απρίλιο ή Μάϊο”, δήλωσε στο “Πρώτο Θέμα” ο πρωθυπουργός, ενώ από την Αλεξανδρούπολη περιέγραψε ως εκλογικό χρόνο ημερομηνία που θα συνάδει με την δέσμευσή του για εξάντληση της κυβερνητικής τετραετίας.

Οι συγκεκριμένες αναφορές προκάλεσαν αμφιβολίες στην κρατούσα βεβαιότητα πως οι πρώτες κάλπες θα στηθούν την Κυριακή (των Βαϊων) 9 Απριλίου, κάτι που επιβεβαίωνε στο libre κορυφαίος υπουργός εκ των καθημερινών συνομιλητών του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το Μέγαρο Μαξίμου “παίζει” εδώ και καιρό με τις ημερομηνίες των εκλογών, κι αυτό οφείλεται, αφενός στο ό,τι, όντως, δεν έχει οριστικά αποφασιστεί ο χρόνος των διπλών εκλογών, αφετέρου επειδή υπάρχει μία σκοπιμότητα που κρύβεται πίσω από τις διαρροές και τα σενάρια.

Όπως πληροφορείται το libre, ο πρωθυπουργός κρατά ως “plan A” την διεξαγωγή της πρώτης εκλογής με την απλή αναλογική στις 9 Απριλίου (και την δεύτερη την πρώτη ή δεύτερη Κυριακή του Μαϊου), όμως παραμένει ισχυρό στο τραπέζι και το “plan b”.

Ποιό είναι αυτό και γιατί διαθέτει θιασώτες:

Ο πρωθυπουργός εκτιμά πως εάν θεωρείται βέβαιη η διεξαγωγή των πρώτων εκλογών στις 9 Απριλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ρίξει όλα τα βαριά χαρτιά του για τις υποκλοπές και άλλα σκάνδαλα τις προσεχείς εβδομάδες, ώστε να μπει στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου με διαμορφωμένη ατζέντα και το καλύτερο δυνατό γι’ αυτόν κλίμα.

Εφόσον οι εκλογές διεξαχθούν την Κυριακή των Βαϊων, η επίσημη προκήρυξη των εκλογών και η διάλυση της Βουλής πρέπει να γίνει την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου,

‘Ετσι, στο Μέγαρο Μαξίμου σκέπτονται πως εάν μετακινηθεί ο χρόνος των εκλογών και αυτές διεξαχθούν κοντά στο απώτατο όριο, δηλαδή η πρώτη κάλπη να στηθεί ή στις 14, ή στις 21 Μαϊου και η δεύτερη την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου, η αξιωματική αντιπολίτευση θα έχει ξεμείνει από “καύσιμα”, τα δε σκάνδαλα και κυρίως η υπόθεση των παρακολουθήσεων θα έχουν εκτονωθεί αρκετά και το ενδιαφέρον του κόσμου θα έχει μετατοπισθεί στην οικονομία και, ίσως, τα εθνικά θέματα. Ως προς το τελευταίο αξιολογείται πως μία ρητορική ακραίας έντασης με την Τουρκία, εκ του γεγονότος ότι πιθανότατα στις 14 Μαϊου θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των εκλογών στη γείτονα, θα βοηθήσει σημαντικά τη Ν.Δ και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ήτοι, όπως λένε, θα προκαλέσει την μέγιστη δυνατή συσπείρωση των ψηφοφόρων και θα δωθεί η δυνατότητα για πλήγματα στον Αλέξη Τσίπρα, υπενθυμίζοντας τη στάση του στις αμυντικές προμήθειες και την ελληνοαμερικανική συνεργασία.

-Επίσης, θεωρείται πως στις 21 Μαϊου, οι νέοι ψηφοφόροι θα έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου θα προτιμήσουν τις παραλίες αντί για τις κάλπες. Με αυτό τον τρόπο θεωρούν πως ένα τμήμα νεότερων ψηφοφόρων που προτιμούν τον ΣΥΡΙΖΑ θα απέχουν.

Συμπληρωματικά, εκτιμάται πως η μετατόπιση του εκλογικού χρόνου θα βοηθήσει να αφομοιωθούν οι αυξήσεις στις συντάξεις και στον κατώτατο μισθό, ενώ διατηρείται πάντοτε ακέραια η ελπίδα για ένα καλό νέο στην πορεία για την κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Σχετικά Άρθρα