Κυβερνητικές πιέσεις στον Βουρλιώτη (Αρχή μαύρου χρήματος) για έρευνα κατά του ΣΥΡΙΖΑ – “Δεν παίζω πολιτικά παιχνίδια”, η απάντηση του

 Κυβερνητικές πιέσεις στον Βουρλιώτη (Αρχή μαύρου χρήματος) για έρευνα κατά του ΣΥΡΙΖΑ – “Δεν παίζω πολιτικά παιχνίδια”, η απάντηση του

Ηχηρό απάντηση έδωσε ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος μαύρου χρήματος ε.τ. Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, σε πρόσωπα που πρόσκεινται στην Κυβέρνηση και – σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis.gr – προσπάθησαν, να ασκήσουν πιέσεις εναντίον του, για να τον πείσουν να ξεκινήσει έρευνα για μαύρο χρήμα σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα προεκλογικά!

Το έναυσμα δόθηκε από την κατάθεση στο Ειδικό Δικαστήριο, της ιδιαιτέρας γραμματέα του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος δικάζεται, μαζί με τον πρώην Υπουργό Επικρατείας του ΣΥΡΖΑ Νίκο Παπά, για την υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.

Η μάρτυρας, επί 40 χρόνια γραμματέας Καλογρίτσα, Ευθαλία Διαμαντή, κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι, άκουγε από τη… μισάνοιχτη πόρτα, για «φακέλους και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα πρόσωπα που προσπάθησαν να ασκήσουν πιέσεις στον κ. Βουρλιώτη, φέρονται να έκαναν λόγο, για νέα δημοσιεύματα σχετικά με την κατάθεση της κ. Διαμαντή, προκειμένου να προκαλέσουν – μέσω αυτών – την παρέμβαση του Προέδρου της Αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος, για να ξεκινήσει έρευνα κατά του ΣΥΡΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, ώστε να πληγεί προεκλογικά!

Ωστόσο η απάντηση, που έλαβαν από τον κ. Βουρλιώτη ήταν σταθερά η ίδια: «Εγώ δεν παίζω σε πολιτικά παιχνίδια. Δεν πρόκειται να ξεκινήσω καμία τέτοια έρευνα»!

Αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ: “Οι πιέσεις επιβεβαιώνουν πόσο στημένο ήταν το Ειδικό Δικαστήριο”

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε σημερινή αποκάλυψη για τις πιέσεις που δέχτηκε ο πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, Χ. Βουρλιώτης για να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως τονίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύφθηκε “τι άθλιες μεθόδους είναι ικανός να επιστρατεύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης”, ενώ και “επιβεβαιώνεται το πόσο στημένα ήταν όλα στο Ειδικό Δικαστήριο”.

Παρακάτω η σχετική ανακοίνωση:

“Το σημερινό δημοσίευμα του ieidiseis.gr σύμφωνα με το οποίο ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος μαύρου χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, δέχτηκε πιέσεις για να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, πιέσεις στις οποίες δεν ενέδωσε λέγοντας ότι “δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια” επιβεβαιώνει το πόσο στημένα ήταν όλα στο Ειδικό Δικαστήριο με την ψευδομάρτυρα γραμματέα του κ. Καλογρίτσα.

Αποκαλύπτει επίσης τι άθλιες μεθόδους είναι ικανός να επιστρατεύσει ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά, προκειμένου να συμψηφίσει το σκάνδαλο των υποκλοπών, τους Πάτσηδες, τα δισεκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων που προκαλούν τη δημοκρατική συνείδηση και το αίσθημα δικαιοσύνης των πολιτών.

Δεν είμαστε όλοι το ίδιο κύριε Μητσοτάκη, ο Ελληνικός λαός το γνωρίζει και θα το επιβεβαιώσει στην κάλπη.”