Κίνηση στους δρόμους: Απίστευτη ταλαιπωρία λόγω μέτρων για την κηδεία του Γλύξμπουργκ – Απροσπέλαστο το κέντρο

 Κίνηση στους δρόμους: Απίστευτη ταλαιπωρία λόγω μέτρων για την κηδεία του Γλύξμπουργκ – Απροσπέλαστο το κέντρο

Πολύ αυξημένη είναι η κίνηση σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της χώρας λόγω των μέτρων για την κηδεία Γλύξμπουργκ και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ειδικότερα, κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα της ανόδου έως τον κόμβο της Καλυφτάκη, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση και στην κάθοδο από τη Μεταμόρφωση μέχρι και το ύψος του Αιγάλεω.

Την ίδια ώρα κίνηση υπάρχει στην Κατεχάκη στο ρεύμα προς Ηλιούπολη, καθώς και στη Λεωφόρο Κηφισίας και στα δύο ρεύματα.

Το κέντρο θα είναι απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας λόγω της κηδείας.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το λαϊκό προσκύνημα και την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου αναμένεται να επηρεάσουν και άλλους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας, αφού θα επιβαρύνουν την κίνηση.

Διακοπή κυκλοφορίας από τις 6:00 μέχρι τις 14:00 στις οδούς:

  • Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος
  • Αιόλου, σε τμήματα
  • Ερμού, σε τμήματα

Επιπλέον, έως τις 14:00 απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στις παραπάνω οδούς.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι δυνατό να παραταθούν ή να μειωθούν, καθώς και να μην εφαρμοσθούν ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, κατά την κρίση του επικεφαλής των μέτρων Τροχαίας.

  • Επιπλέον, εκδόθηκε ΝΟΤΑΜ, σύμφωνα με την οποία απαγορεύονται οι πτήσεις drones από τις 04:00 έως τις 17.00 στον εναέριο χώρο του κέντρου της Αθήνας, της Τανάγρας, του Τατοΐου και στην περιοχή της Δεκέλειας.

Παράλληλα, drones και ελικόπτερα της Αστυνομίας θα δίνουν εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ενώ αστυνομικές δυνάμεις θα έχουν παρουσία σε καίρια σημεία, με επίκεντρο τη Μητρόπολη Αθηνών και το Τατόι. Εξάλλου, οι αστυνομικές δυνάμεις που θα βρίσκονται έξω από το κτήμα Τατοΐου θα επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε όσους έχουν ονομαστική πρόσκληση.

Συγκεκριμένα, η οδηγία αφορά τον εναέριο χώρο του κέντρου της Αθήνας, της Τανάγρας, του Τατοΐου και της περιοχής της Δεκελείας, όπου απαγορεύονται οι πτήσεις από τις 04:00 τα ξημερώματα έως τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας 16 Γενάρη.

Σχετικά Άρθρα