Καταγγελία ΟΕΝΓΕ: Απλήρωτοι οι γιατροί στις εφημερίες

  Καταγγελία ΟΕΝΓΕ: Απλήρωτοι οι γιατροί στις εφημερίες

«Να καταβληθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών», ζητά η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά). Επιπλέον, καταγγέλλουν ότι αυξάνονται οι καθυστερήσεις.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά (ΟΕΝΓΕ), από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι και σήμερα σε πολλά νοσοκομεία του Λεκανοπδίου δεν έχουν καταβληθεί εφημερίες στους γιατρούς.

Όχι μόνο δεν έχει επιλυθεί το ζήτημα της καταβολής της αποζημίωσης δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών, αλλά οι καθυστερήσεις διαρκώς αυξάνονται, σύμφωνα με την Ομοσπονδία των γιατρών του ΕΣΥ (ΟΕΝΓΕ).

Συγκεκριμένα, σε πολλά νοσοκομεία (πχ της 2ης ΥΠΕ) δεν έχουν καταβληθεί οι αποδοχές για τις δεδουλευμένες πρόσθετες (πέραν του πλαφόν) εφημερίες από το μήνα Αύγουστο 2022 και μετά. Δηλαδή υπάρχει ήδη καθυστέρηση έξι (6) μηνών. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, οι οικονομικοί αρμόδιοι των ΥΠΕ ισχυρίζονται ότι το Υπουργείο Υγείας είναι αυτό που καθυστερεί τις αναγκαίες εγκρίσεις για την καταβολή αυτών των δεδουλευμένων.

«Άρα οι προπαγανδιστικοί ισχυρισμοί της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας ότι δήθεν επίκεινται «πακτωλοί» αναδρομικών μισθολογικών αυξήσεων στους νοσοκομειακούς γιατρούς είναι έωλη προπαγάνδα αφού δεν υλοποιείται ούτε καν το στοιχειώδες, δηλαδή η πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών», σχολιάζουν οι γιατροί.

Η ΟΕΝΓΕ δηλώνει ότι καλύπτει και στηρίζει τις αποφάσεις για κινητοποιήσεις με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων που αποφασίζουν οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών (ή και οι νοσοκομειακές συνελεύσεις και οι τοπικές επιτροπές της ΕΙΝΑΠ, όσον αφορά τα νοσοκομεία Αθήνας – Πειραιά).

Σχετικά Άρθρα