Κόντρα κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ για τον Φλώρο με αφορμή το δημοσίευμα του Documento

 Κόντρα κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ για τον Φλώρο με αφορμή το δημοσίευμα του Documento

Κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε δημοσίευμα περί εμπλοκής του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, σε αγορά ακινήτου με ”μαύρο χρήμα”.

Το ΓΕΕΘΑ απάντησε με ανακοίνωση στο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, κάνοντας λόγο για «απολύτως ψεύτικους, συκοφαντικούς, αναπόδεικτους και εκτός πάσης πραγματικότητας» ισχυρισμούς, ενώ συμπληρώνει πως ο κ. Φλώρος επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «υπονόμευση των ενόπλων δυνάμεων», που «αγγίζει τα όρια της πρόκλησης σοβαρής ζημιάς στην πατρίδα», ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει αν διαψεύδει «τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση» του κ. Φλώρου από την ΕΥΠ και «τις καταγραφές για μαύρο χρήμα».

Τι αναφέρει το Documento για τον Φλώρο

Η εφημερίδα, στο αυριανό φύλλο, εμπλέκει το όνομα του Κωνσταντίνου Φλώρου σε «αγορά κατοικίας στην περιοχή του Παπάγου έναντι 1.200.000 ευρώ, στο οποίο ποσό τα 600.000 ευρώ πληρώθηκαν “μαύρα”».

Στο δημοσίευμα, το Documento επικαλείται «έκθεση της ΕΥΠ», για την «παρακολούθηση» του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ.

ΓΕΕΘΑ: Ψεύτικοι, συκοφαντικοί, αναπόδεικτοι ισχυρισμοί

«Η επιχειρούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και της ακεραιότητας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για την χώρα συγκυρία είναι προδήλως υποκινούμενη και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα», αναφέρει το ΓΕΕΘΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Το Γενικό Επιτελείο κάνει λόγο για «πρωτοφανή στην ελληνική πολιτική ιστορία» επίθεση λάσπης, η οποία «επεκτείνεται σε τεχνηέντως κατασκευασμένα αφηγήματα» περί δήθεν περιουσίας του ιδίου του Κωνσταντίνου Φλώρου ή μελών της οικογένειας του.

«Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: η οικονομική κατάσταση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ περιγράφεται λεπτομερώς- όπως προβλέπεται- στα Πόθεν Έσχες πού έχουν κατατεθεί και στα Ε9 και είναι στη διάθεση των αρμοδίων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δηλώσεις των μελών της οικογένειας του», επισημαίνει το ΓΕΕΘΑ.

«Οι δήθεν ισχυρισμοί είναι απολύτως ψεύτικοι, συκοφαντικοί, αναπόδεικτοι και εκτός πάσης πραγματικότητας. Δεν πρόκειται δε επ’ ουδενί να αλλοιώσουν την σχέση εμπιστοσύνης με την πολιτική ηγεσία και με το ΚΥΣΕΑ», συμπληρώνει η ανακοίνωση, που καταλήγει ότι ο Κωνσταντίνος Φλώρος «επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός του» και συνεχίζει να ασκεί «απρόσκοπτα τα καθήκοντα, που η πατρίδα τού έχει αναθέσει, πιστός στον όρκο του, στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους».

Οικονόμου: Υπονόμευση των ενόπλων δυνάμεων από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γιάννης Οικονόμου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «υπονόμευση» των ενόπλων δυνάμεων με «ατεκμηρίωτο και απολύτως αναξιόπιστο υλικό από ρυπαρά δίκτυα», που «υπερβαίνει κατά πολύ την ανευθυνότητα και τον καιροσκοπισμό, αγγίζοντας πια τα όρια της πρόκλησης σοβαρής ζημιάς στην πατρίδα».

Η συγκυρία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την εθνική ασφάλεια, συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξαιτίας «εξωτερικών επιβουλών» και διερωτήθηκε: «Αλήθεια, ποια είναι η διαδρομή αυτού του υποτιθέμενου υλικού;».

Η κυβέρνηση, επανέλαβε ο κ. Οικονόμου «περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων. Κι αυτή την εμπιστοσύνη δεν θα την κλονίσει κανείς».

«Η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη επιτελεί στο ακέραιο το έργο της, ώστε να απαντηθούν όλα, ανάμεσα στα οποία και με ποιον τρόπο και για ποιους σκοπούς διοχετεύεται συστηματικά, από ρυπαρά δίκτυα, τέτοιο περιεχόμενο προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΣΥΡΙΖΑ: Αντί για ηθικοπλαστικές υπεκφυγές, περιμένουμε 3 ξεκάθαρες απαντήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει σε τρία ερωτήματα και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «λειτουργεί ως παρακράτος βάζοντας την ΕΥΠ να παρακολουθεί την ηγεσία του στρατεύματος».

Εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν διαψεύσει ρητά και κατηγορηματικά «τις αποκαλύψεις για τη παρακολούθηση από την ΕΥΠ της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και ειδικότερα του ΑΓΕΕΘΑ κ. Φλώρου, απλά επιβεβαιώνει πως θέλει τον αρχηγό του στρατεύματος στη θέση του εκβιαζόμενο», υποστηρίζει η Κουμουνδούρου.

«Αντί για ηθικοπλαστικές υπεκφυγές περιμένουμε ωστόσο από τον κ. Μητσοτάκη τρεις ξεκάθαρες απαντήσεις: Διαψεύδει ή όχι τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση του κ. Φλώρου από την ΕΥΠ που έχει υπό την εποπτεία του; Διαψεύδει ή όχι τις καταγραφές της ΕΥΠ για μαύρο χρήμα; Τελικά, ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο για την εθνική ασφάλεια ή για να τον εκβιάζει για τις αποφάσεις αναφορικά με τα δισεκατομμύρια των εξοπλιστικών;», είναι τα ερωτήματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό.