Κηδεία του τέως: Κλείνουν με ΝΟΤΑΜ τον εναέριο χώρο της Αττικής – Drones, ελικόπτερα και 1.000 αστυνομικοί

 Κηδεία του τέως: Κλείνουν με ΝΟΤΑΜ τον εναέριο χώρο της Αττικής – Drones, ελικόπτερα και 1.000 αστυνομικοί

Τον εναέριο χώρο της Αττικής και συγκεκριμένα περιοχών στο κέντρο και στα βόρεια σφραγίζουν με ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε την Κυριακή οι ελληνικές αρχές.

Τον εναέριο χώρο της Αττικής και συγκεκριμένα περιοχών στο κέντρο και στα βόρεια «σφραγίζουν» με ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε την Κυριακή οι ελληνικές αρχές, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη και τη μεταφορά της σορού για την ταφή στο Τατόι, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Τα μέτρα ασφαλείας, λόγω της παρουσίας εκπροσώπων βασιλικών οίκων από όλον τον κόσμο και σημαινόντων προσώπων, είναι δρακόντεια, ενώ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ξεκινήσουν από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, ενώ από τις 10 το βράδυ της Κυριακής έχει απαγορευτεί το πάρκινγκ στην περιοχή γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών.

Στις συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας, αποφασίστηκε η συμμετοχή 1000 αστυνομικών, δύο ελικοπτέρων και πέντε drones. Στο εσωτερικό της Μητρόπολης θα βρεθούν τα 187 άτομα τα οποία και έχουν προσκλήσεις. Στο Τατόι η είσοδος του κόσμου θα επιτρέπεται μέχρι την είσοδο Λεύκα καθώς έως το σημείο ταφής θα μπορούν να βρεθούν μόνο όσοι έχουν προσκληθεί.

Το πρόγραμμα της Δευτέρας

Η σορός του τέως βασιλιά θα φύγει από το Ά Νεκροταφείο λίγο μετά τις 5:00 το πρωί της Δευτέρας και θα φτάσει στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου περίπου στις 5:45 το πρωί. Από τις 06:00 έως και τις 10:30 όποιος επιθυμεί θα μπορεί να αποτίσει φορο τιμής.

Λίγο πριν τις 12:00 η σορός θα μεταφερθεί στον κεντρικό ναό στην Μητρόπολη Αθηνών για την τέλεση της νεκρώσιμης ακολουθίας προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και όλων των μελών της Ιεράς Συνόδου δηλαδή και των 12 συνοδικών Μητροπολιτών.

Η εξόδιος ακολουθία θα διαρκέσει πρείπου μία ώρα και περίπου στη 1:00 μετα το μεσημέρι η σορός θα αναχωρήσει για το Τατόι. Εκεί θα τελεστεί τρισάγιο στο ναό της Αναστάσεως. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ταφή στο βασιλικό κοιμητήριο διπλα από τους τάφους των γονέων του, όπως ήταν η τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος. Στη συνέχεια η οικογένεια θα παραθέσει γευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σχετικά Άρθρα