Νεπάλ: 67 νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους με 72 επιβαίνοντες (vid)

 Νεπάλ: 67 νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους με 72 επιβαίνοντες (vid)

Στους 67 εκτοξεύτηκε ο αριθμός των νεκρών από τη συντριβή αεροσκάφους της Yeti Airlines στην Ποχάρα του Νεπάλ (κεντρικά), στη χειρότερη αεροπορική τραγωδία στη μικρή αυτή χώρα των Ιμαλαΐων τα τελευταία σχεδόν πέντε χρόνια. «Τριάντα ένα (πτώματα) έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αστυνομικός Α.Κ. Τσέτρι, προσθέτοντας ότι άλλα 36 πτώματα βρέθηκαν στη χαράδρα όπου το αεροσκάφος συνετρίβη .

Εκατοντάδες διασώστες συνέχιζαν να ερευνούν τον χώρο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε 72 ανθρώπους και εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα Κατμαντού προς το αεροδρόμιο της Ποχάρα. Ειδικότερα εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 68 επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος, προσθέτοντας πως «δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή εάν υπάρχουν επιζώντες».

Βίντεο που δημοσιεύθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να δείχνει το αεροσκάφος λίγες στιγμές πριν από τη συντριβή.

Σε άλλα βίντεο που επίσης δημοσιεύθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποτυπώνονται εικόνες καταστροφής μετά τη συντριβή του αεροσκάφους. Εκπρόσωπος του στρατού ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι «το αεροπλάνο έγινε κομμάτια».