Αποκάλυψη για Φλώρο: Γιατί το νέο δημοσίευμα προκαλεί μεγάλη ανατροπή στις υποκλοπές – Η “μισή” απάντηση του στρατηγού και η πολιτική κόντρα

 Αποκάλυψη για Φλώρο: Γιατί το νέο δημοσίευμα προκαλεί μεγάλη ανατροπή στις υποκλοπές – Η “μισή” απάντηση του στρατηγού και η πολιτική κόντρα

Το νέο στοιχείο που προσθέτει το δημοσίευμα είναι ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος φέρεται ότι είχε τεθεί υπό παρακολούθηση όχι λόγους εθνικής ασφάλειας, αλλά μέσω της υποκλοπής του τηλεφώνου του συγκεντρώνονταν στοιχεία για την προσωπική του ζωή. Στα στοιχεία αυτά περιλαμβάνεται και η αγορά σπιτιού στην περιοχή του Παπάγου για την οποία αφήνονται υπόννοιες ότι μέρος των χρημάτων που δόθηκαν, είναι «μαύρα».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Documento επικαλούμενο την έκθεση της ΕΥΠ για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, για το εν λόγω σπίτι, δόθηκαν 1.200.000 ευρώ εκ των οποίων τα 600.000 ευρώ πληρώθηκαν «μαύρα».

  • Επιπλέον, στην έκθεση για τον στόχο «519c», όπως ήταν το κωδικό όνομα του κ. Φλώρου, αναφέρεται ότι «η κόρη του διαμένει στην Αγία Παρασκευή σε κατοικία έναντι των 1.500 ευρώ, το οποίο προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό για τον τρόπο ζωής του στόχου και αποπληρωμής των εν λόγω κινήσεων».

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ φέρεται να έχει εξασφαλίσει παράνομα χρήματα, γεγονός ωστόσο που δεν εξετάζεται περαιτέρω, ενώ σημειώνεται πως η έκθεση αυτή αφορά την παρακολούθηση του κ. Φλώρου από τις 9 Απριλίου 2022 έως τις 27 Μαΐου 2022 και δόθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου στις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με πηγές του Documento.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει επιπλέον τέσσερα βασικά στοιχεία από την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ: την κακή του σχέση με την ηγεσία του υπουργείο Άμυνας, τις διασυνδέσεις του με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, τα ραντεβού «με τους Εβραίους» και μια ακόμα συνομιλία με τον Βασίλη Κικίλια.

  • Σύμφωνα με το Documento, όπως φαίνεται και από την έκθεση της ΕΥΠ, οι σχέσεις του Κωνσταντίνου Φλώρου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές. Σε συνομιλία του, μάλιστα, με τον γενικό γραματέα του ΥΠΕΘΑ, Αντώνη Οικονόμου, ο κ. Φλώρος φαίνεται να ομολογεί ότι έστησε μέχρι και παγίδα στον υπουργό, με σκοπό να τον εκθέσει.

Γράφει η έκθεση σύμφωνα με την εφημερίδα:

  • «Ο στόχος μέσα από τις συνομιλίες με τον Γενικό Γραμματέα ΥΠΕΘΑ, Αντώνη Οικονόμου στις 17/3/2022 και 14/5/2022 κατακρίνουν τη στάση και τις κινήσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου. Ο στόχος συγκεκριμένα αναφέρει πως σε σημαντική ομιλία του Υπουργού τον άφησε εσκεμμένα να εκτεθεί, συγκεκριμένα αναφέρει στον ΑΟ ότι “θα τον είχα προστατεύσει από τα ελικόπτερα BLACK HAWK που είπε τις παπαριές από άλλες σαχλαμάρες”».

Περιλαμβάνεται επίσης και επικοινωνία του κ. Φλώρου με τον Νικόλαο Λαρυγγάκη, πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου. Η ΕΥΠ αξιολογεί τη συνομιλία αυτή ως πολύ σημαντική, όπως αναφέρει και το Documento και αυτό διότι στη συνομιλία αυτή γίνεται λόγος για μια συνάντηση με «Εβραίους» για οπλικά συστήματα που εξετάζει να προμηθευτεί η Ελλάδα από την ισραηλινή αγορά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, ο κ. Φλώρος φαίνεται να υποψιαζόταν πως μπορεί να έχει πέσει θύμα παρακολούθησης και για τον λόγο αυτό στις περισσότερες συνομιλίες του εμφανίζεται ιδιαίτερα προσεκτικός. Μάλιστα, τα όσα είπε για τον κ. Παναγιωτόπουλο με τον κ. Οικονόμου, φαίνεται πως ο ίδιος ήθελε να διαρρεύσουν.

Ωστόσο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη εμφανίζεται ιδιαίτερα αμήχανος, ακριβώς μάλλον επειδή δεν ήθελε να διαρρεύσουν οι σχέσεις που είχε μαζί του. Όπως αναφέρεται στην έκθεση, ο επιχειρηματίας φαίνεται να κάλεσε στο τηλέφωνο τον κ. Φλώρο για να τον ευχαριστήσει για ευχετήρια κάρτα που έλαβε από εκείνον, γεγονός που από την ΕΥΠ μεταφράζεται ως «προσωπικές βλέψεις» του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, τις οποίες «προσπαθεί να εδραιώσει μέσω συνεργασίας διαφόρων επιχειρηματιών (πχ. Βαρδής Βαρδινογιάννης)».

Περιλαμβάνει και επικοινωνία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Φλώρο ως εξυπηρέτηση να λειτουργήσει απρόσκοπτα το ραντάρ του αεροδρομίου της Κέρκυρας, την ευθύνη του οποίου είχε ο στρατός. Σύμφωνα με την έκθεση, ο κ. Φλώρος επεδίωξε στη διάρκεια της συνομιλίας να μεγαλοποιήσει μια απλή εξυπηρέτηση, ώστε να δημιουργήσει ενδεχομένως μεγαλύτερη υποχρέωση για τον Υπουργό.

Η απάντηση Φλώρου

Ο στρατηγός έλυσε τη σιωπή του και μέσω ανακοίνωσης του ΓΕΕΘΑ απάντησε για το οικονομικό σκέλος που τον αφορά όχι όμως για το μείζον θέμα των παρακολουθήσεων.

«Η επιχειρούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και της ακεραιότητας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για την χώρα συγκυρία είναι προδήλως υποκινούμενη και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα» αναφέρει εισαγωγικά η ανακοίνωση.

Στη συνέχεια μιλά για «πρωτοφανής στην ελληνική πολιτική ιστορία επίθεση λάσπης» που «επεκτείνεται σε τεχνηέντως κατασκευασμένα αφηγήματα περί δήθεν περιουσίας του ιδίου ή μελών της οικογένειας του».

Και μπαίνει στο «ζουμί» της υπόθεσης σημειώνοντας πως «η οικονομική κατάσταση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ περιγράφεται λεπτομερώς -όπως προβλέπεται- στα “Πόθεν Έσχες” πού έχουν κατατεθεί και στα “Ε9” και είναι στη διάθεση των αρμοδίων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δηλώσεις των μελών της οικογένειας του. Οι δήθεν ισχυρισμοί είναι απολύτως ψεύτικοι, συκοφαντικοί, αναπόδεικτοι και εκτός πάσης πραγματικότητας. Δεν πρόκειται δε επ’ ουδενί να αλλοιώσουν την σχέση εμπιστοσύνης με την πολιτική ηγεσία και με το ΚΥΣΕΑ».

Η ανακοίνωση κλείνει χωρίς καμία αναφορά στις παρακολουθήσεις παρά μόνο με την σημείωση πως «ο ΑΓΕΕΘΑ επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός του και συνεχίζει να ασκεί απρόσκοπτα τα καθήκοντα, που η Πατρίδα τού έχει αναθέσει, πιστός στον όρκο του, στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους».

  • Οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις προκάλεσαν, όπως αναμενόταν, πολιτική σύγκρουση.

«Η υπονόμευση των Ενόπλων μας Δυνάμεων από τον ΣΥΡΙΖΑ -με ατεκμηρίωτο και απολύτως αναξιόπιστο υλικό από ρυπαρά δίκτυα- υπερβαίνει κατά πολύ την ανευθυνότητα και τον καιροσκοπισμό, αγγίζοντας πια τα όρια της πρόκλησης σοβαρής ζημιάς στην Πατρίδα. Σε μια συγκυρία μάλιστα ιδιαίτερα κρίσιμη για την εθνική μας ασφάλεια, εξαιτίας εξωτερικών επιβουλών», έσπευσε να τονίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στρέφοντας τα βέλη του κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δε δίστασε να μιλήσει «για παιχνίδια με την εθνική ασφάλεια» και καλούσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει: «Παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο για “λόγους εθνικής ασφαλείας” ή για να τον εκβιάζει αναφορικά με τις αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα δισεκατομμυρίων που ήθελε να ελέγχει το Μέγαρο Μαξίμου; Διαψεύδει τις αποκαλύψεις; Διότι εάν ισχύουν, ο μόνος λόγος για να τον κρατά στη θέση του είναι για να εκβιάζει τον αρχηγό του Στρατεύματος».

Καταλήγοντας υποστήριζε: «Ο κ. Μητσοτάκης που παριστάνει τον εγγυητή της εθνικής ασφάλειας δεν διστάζει να παίζει παιχνίδια με τις Ένοπλες Δυνάμεις στο βωμό των δισεκατομμυρίων των εξοπλιστικών».

O Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, θέλησε να επαναλάβει «ότι η κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Κι αυτή την εμπιστοσύνη δεν θα την κλονίσει κανείς» προκειμένου να διαλύσεις τις σκιές που υπάρχουν.

Καταλήγοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστρεψε και πάλι το βλέμμα του στην ελληνική Δικαιοσύνη ώστε «να απαντηθούν όλα, ανάμεσα στα οποία και με ποιον τρόπο και για ποιους σκοπούς διοχετεύεται συστηματικά, από ρυπαρά δίκτυα, τέτοιο περιεχόμενο προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Κουμουνδούρου που σημειώνει πως «ο τελευταίος που δικαιούται να μιλά για υπονόμευση των Ενόπλων δυνάμεων και της εθνικής ασφάλειας είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης που λειτουργεί ως παρακράτος βάζοντας την ΕΥΠ να παρακολουθεί την ηγεσία του στρατεύματος».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό «αντί για ηθικοπλαστικές υπεκφυγές» να δώσει τρεις ξεκάθαρες απαντήσεις:

«Διαψεύδει η όχι τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση του κ. Φλώρου από την ΕΥΠ που έχει υπό την εποπτεία του; 

Διαψεύδει η όχι τις καταγραφές της ΕΥΠ για μαύρο χρήμα;

Τελικά, ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο για την εθνική ασφάλεια ή για να τον εκβιάζει για τις αποφάσεις αναφορικά με τα δισεκατομμύρια των εξοπλιστικών; 

Και επαναλαμβάνει: «Εάν ο κ Μητσοτάκης δεν διαψεύσει ρητά και κατηγορηματικά τις αποκαλύψεις για τη παρακολούθηση από την ΕΥΠ της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και ειδικότερα του ΑΓΕΕΘΑ κ. Φλώρου, απλά επιβεβαιώνει πως θέλει τον αρχηγό του Στρατεύματος στη θέση του εκβιαζόμενο».

Σχετικά Άρθρα