Ουκρανία: Ηχούν σειρήνες αεροπορικής επίθεσης στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

 Ουκρανία: Ηχούν σειρήνες αεροπορικής επίθεσης στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Σειρήνες αεροπορικής επίθεσης ηχούν στο μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας και αξιωματούχοι καλούν τους κατοίκους να βρουν καταφύγιο από πιθανούς ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Μικολάιβ, Βιτάλι Κιμ, δήλωσε ότι ρωσικοί πύραυλοι έχουν ήδη εντοπιστεί να πετούν στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας και ότι τα συστήματα αεράμυνας είναι σε λειτουργία.

Ουκρανία: Το Σολεντάρ παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο επιμένουν Ουκρανοί αξιωματούχοι

Η μικρή πόλη Σολεντάρ στην ανατολική Ουκρανία, επίκεντρο μιας σφοδρής μάχης μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών δυνάμεων, την οποία η Μόσχα ισχυρίζεται ότι έχει καταλάβει, εξακολουθεί να είναι «υπό ουκρανικό έλεγχο», δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της επαρχίας Ντονέτσκ, Πάβλο Κιριλένκο.

«Το Σολεντάρ βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ουκρανικών αρχών, οι δυνάμεις μας έχουν τον έλεγχο του», είπε, προσθέτοντας ότι αυτή η τοποθεσία και η κοντινή πόλη Μπαχμούτ είναι τα πιο «καυτά» σημεία στο μέτωπο.

Το Λονδίνο «στέλνει το σωστό μήνυμα» προμηθεύοντας άρματα μάχης στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε σήμερα την απόφαση της Βρετανίας να παράσχει βαρέα άρματα μάχης στη χώρα του, υποστηρίζοντας ότι το Λονδίνο «στέλνει το σωστό μήνυμα» καθώς το Κίεβο αυξάνει τα αιτήματά του για στρατιωτικό εξοπλισμό.

«Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, τον ευχαρίστησα για τη λήψη αποφάσεων που όχι μόνο μας ενισχύουν στο πεδίο της μάχης, αλλά στέλνουν και το σωστό μήνυμα στους εταίρους μας», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter.

Η ανακοίνωση της Ντάουνιγκ Στριτ για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών ανέφερε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε την επιδίωξη της Βρετανίας να στείλει άρματα μάχης του βρετανικού στρατού στην Ουκρανία μαζί με πρόσθετη υποστήριξη πυροβολικού.

Σχετικά Άρθρα