Ο Βερβεσός απαντά στον Γεωργιάδη: Άλλοι πρέπει να χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο

 Ο Βερβεσός απαντά στον Γεωργιάδη: Άλλοι πρέπει να χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο

Αποστομωτική στον Άδωνη Γεωργιάδη από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αποδομώντας τον απίστευτο ισχυρισμό του πρώτου στην προσπάθεια να υπερασπιστεί την προκλητική γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την ΑΔΑΕ, ότι «ακόμη και100 συνταγματολόγοι να μαζευτούν στο Σύνταγμα και να βαράνε το κεφάλι τους στο πάτωμα, ο νόμος ισχύει».

Ο Δημήτρης Βερβεσός μιλώντας στο +News υπογράμμισε δήλωσε άλλων ότι «δεν ξέρω ποιος πρέπει να χτυπάει του το κεφάλι στο τοίχο αλλά αν κάποιος πρέπει να το χτυπάει δεν είναι οι συνταγματολόγοι κάποιοι άλλοι πρέπει». Επίσης, ο ίδιος σημείωσε πως η προσπάθεια να αφαιρεθούν οι συνταγματικές αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ και να καταστεί αυτή ένα πουκάμισο αδειανό δεν προσομοιάζει σε μια Ευρωπαϊκή Δημοκρατία

«Ο Ντογιάκος στην γνωμοδότησή του λέει ότι ΑΔΑΕ δεν μπορεί να κάνει έλεγχο στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για το αν τηρεί τον νόμο και να της επιβάλλει πρόστιμα. Δεν μπορεί να ελέγξει τα στοιχεία για να ενημερώσει την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα η ΑΔΑΕ. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να καταντήσει ένα διακοσμητικό θεσμικό όργανο, ένα αδειανό πουκάμισο και να έρθει ο νόμος να της αφαιρέσει αρμοδιότητες που της έχει δώσει το Σύνταγμα. Αυτό είναι πρωτόγνωρο, δεν ξέρω πόσοι πρέπει να χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο αλλά αν κάποιος πρέπει να το χτυπάει δεν είναι οι συνταγματολόγοι κάποιοι άλλοι πρέπει» ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΔΣΑ και κατέληξε σημειώνοντας:

Ότι σε μία ελληνική δημοκρατία θα λέμε ότι ο νόμος απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να κάνει τον έλεγχο τον οποίο της έχει επιφυλάξει το Σύνταγμα. Κάπου αλλού βρισκόμαστε, δεν βρισκόμαστε σε χώρα ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού».

Σχετικά Άρθρα