Καρδίτσα: Δύο διασωληνωμένοι από έκρηξη σε εκκοκκιστήριο στον Παλαμά

 Καρδίτσα: Δύο διασωληνωμένοι από έκρηξη σε εκκοκκιστήριο στον Παλαμά

Έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε εκκοκκιστήριο βάμβακος στον Παλαμά Κάρδιτσας, με αποτέλεσμα τέσσερις εργαζόμενοι να μεταφερθούν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.

Μάλιστα, δύο από αυτούς διασωληνώθηκαν. Η κατάστασή τους είναι σοβαρή, αλλά όχι κρίσιμη. Η διασωλήνωσή τους στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν. Καρδίτσας κρίθηκε απαραίτητη για την καλύτερη αντιμετώπιση των τραυμάτων που φέρουν στο πρόσωπο, στα χέρια και την πλάτη.

Πιθανόν και εντός της ημέρας οι δύο τραυματίες – ένας 28χρονο Αλβανικής καταγωγής και ένας 55χρονο κάτοικος Παλαμά – θα μεταφερθούν σε μονάδα εγκαυμάτων, σε νοσοκομείο της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης.

Για νοσηλεία παραμένουν στο Νοσοκομείο Καρδίτσας με εγκαύματα και οι άλλοι δύο εργαζόμενοι (54 και 58 ετών) που τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη.

Πώς έγινε η έκρηξη

Το ατύχημα σημειώθηκε χθες το μεσημέρι, σε εκκοκκιστήριο στο δρόμο Παλαμά- Ιτέα Καρδίτσας, κατά τη διάρκεια εργασιών τοποθέτησης μηχανήματος, στο οποίο είχαν γίνει επιδιορθώσεις και δεν είχε γίνει ακόμη η σύνδεσή του με τον λέβητα.

Από την έκρηξη ξέσπασε πυρκαγιά σε βαμβάκι, που ευτυχώς δεν πήρε έκταση καθώς υπήρξε άμεση κινητοποίηση της Π.Υ. που έσπευσε στο σημείο με 7 οχήματα και 14 άντρες από την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και την Λάρισα, θέτοντάς την υπό έλεγχο.

Η προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος βρίσκεται σε εξέλιξη από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.