Ηράκλειο: Απατεώνας εμφανίσθηκε ως καλλιτέχνης και απέσπασε 150.000 ευρώ από μια γυναίκα

 Ηράκλειο: Απατεώνας εμφανίσθηκε ως καλλιτέχνης και απέσπασε 150.000 ευρώ από μια γυναίκα

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, υπόθεση απάτης και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων, πέντε αλλοδαπών και μιας ημεδαπής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 21.01.2022 άγνωστος δράστης παρουσιαζόμενος σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως αναγνωρίσιμος καλλιτέχνης του κινηματογράφου, έπεισε ημεδαπή να τον συνδράμει οικονομικά στην αποπληρωμή των φόρων του, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη από κέρδη κινηματογραφικής παραγωγής στην οποία συμμετείχε. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να την πείσει να προβεί σε τραπεζικές καταθέσεις σε διάφορους λογαριασμούς που της υποδείκνυε, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ.

Από την έρευνα και προανάκριση και ύστερα από την αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι από τον Ιούνιο του 2021 έως και τον Νοέμβριο του 2021 οι δράστες απέσπασαν, τμηματικά, χρηματικά ποσά από την ημεδαπή, προβαίνοντας στη συνέχεια στη διάσπαση των ποσών σε επιμέρους μικρότερα και την εκ νέου μεταφορά των χρημάτων σε λογαριασμούς που ανήκαν στους παραπάνω δράστες. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.