Ρέθυμνο: Μπασκετμπολίστας κατηγορείται για βιασμό τουρίστριας – Συνελήφθη 11 χρόνια μετά

 Ρέθυμνο: Μπασκετμπολίστας κατηγορείται για βιασμό τουρίστριας – Συνελήφθη 11 χρόνια μετά

Από τα παρκέ των μπασκετικών γηπέδων στη φυλακή Τρίπολης βρίσκεται 33χρονος Αμερικανός μπασκετμπολίστας που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία του βιασμού 11 χρόνια μετά την φερόμενη τέλεσή της στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με το neakriti.gr ο 33χρονος σήμερα αθλητής φέρεται να τέλεσε στο Ρέθυμνο το βιασμό, όταν το είχε επισκεφθεί για να συμμετάσχει σε αγώνες με την ομάδα του.

Όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο ο εν λόγω αθλητής από τα παρκέ των γηπέδων των ΗΠΑ, βρέθηκε τελικά στις φυλακές Τριπόλεως κατηγορούμενος για τον βιασμό μιας 57χρονης σήμερα γυναίκας από την Δανία, η οποία εκείνη την περίοδο είχε επισκεφθεί και εκείνη το Ρέθυμνο για διακοπές.

Πώς έγινε το περιστατικό

Το μαρτύριο της γυναίκας ξεκίνησε τον φθινόπωρο του 2011, όταν πέρασε το κατώφλι της Ασφάλειας Ρεθύμνου για να καταγγείλει τον 23χρονο τότε μπασκετμπολίστα ότι την βίασε.

Με βάση την τότε καταγγελία της, η σεξουαλική κακοποίηση της από το νεαρό μπασκετμπολίστα, τον οποίο και αναγνώρισε, είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της 18ης Οκτωβρίου 2011, όταν ο 23χρονος προθυμοποιήθηκε να την βοηθήσει στην προσπάθεια της να βρει την κόρη της, που δεν είχε επιστρέψει από νυκτερινή έξοδο.

Όμως ο αθλητής την οδήγησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε προσωρινά και ασκώντας της σωματική βία, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, την εξανάγκασε σε σεξουαλική επαφή. Ακολούθως, δεν έμεινε εκεί αφού έκλεψε από την τσάντα της και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.
Από τις έρευνες που είχαν διεξάγει τότε οι αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου και στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προσωπικά αντικείμενα της γυναίκας, τα οποία αφού αναγνωρίστηκαν, της αποδόθηκαν.

Όμως, ο νεαρός ψηλός και γεροδεμένος άνδρας -σύμφωνα με τις περιγραφές του θύματος, δεν συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2011, λόγω παρέλευσης του αυτόφωρου. Σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία για βιασμό και κλοπή.

Μάλιστα την περίοδο εκείνη είχε γίνει γνωστό ότι ο εν λόγω μπασκετμπολίστας είχε εντοπιστεί και ντοπαρισμένος, καθώς είχε κάνει χρήση ινδικής κάνναβης και για το λόγο αυτό είχε τιμωρηθεί από τον αθλητικό δικαστή.

Στα χέρια της Ιντερπόλ

Η ταυτότητα του 33χρονου σήμερα αθλητή ήταν γνωστή στις ελληνικές αρχές από την πρώτη στιγμή, όμως τα τελευταία ένδεκα χρόνια διέφευγε της σύλληψης και κατ’ επέκταση και της κρίσης της ελληνικής δικαιοσύνης, παρά το διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του.

Στην διάρκεια του 2022 όμως, η INTERPOL κατάφερε να εντοπίσει τα ίχνη του, να του περάσει χειροπέδες και εν συνεχεία να τον παραδώσει στις ελληνικές αρχές για τα περαιτέρω.

Έτσι ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας βρίσκεται στις φυλακές Τριπόλεως, όπου και θα παραμένει μέχρις ότου η υπόθεσή του να συζητηθεί στα ελληνικά δικαστήρια.

Πληροφορίες του τοπικού μέσου αναφέρουν πως ο 33χρονος σήμερα άνδρας φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται δηλώνοντας αθώος.

Σχετικά Άρθρα