Νεκρός ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Φιλήμων Μουλάλα – Τον “έφαγαν” τα σκυλιά του

 Νεκρός ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Φιλήμων Μουλάλα – Τον “έφαγαν” τα σκυλιά του

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Φιλήμων Μουλάλα πέθανε σε ηλικία 60 ετών, αφού η σύζυγός του τον βρήκε στον κήπο του δαγκωμένο από τα ίδια του τα σκυλιά. Ο πρώην διεθνής της Ζάμπια κηρύχθηκε νεκρός επί τόπου το Σάββατο 7 Ιανουαρίου στο Λίχτενμπουργκ της Νότιας Αφρικής, όπως αναφέρει η «Daily Mail».

Φόρος τιμής αποδόθηκε στον πρώην αστέρα της Copper Bullets, ο οποίος πέρασε από τους Mufulira Wanderers και τους Cape Town Spurs την εποχή που αγωνιζόταν.

Τα τρία σκυλιά έχουν έκτοτε απομακρυνθεί από το ακίνητο από την Εταιρεία για την Πρόληψη της Κακοποίησης των Ζώων (SPCA).

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τον θάνατο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή

Σε ανακοίνωση της αστυνομίας περιγράφονται οι συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε το πτώμα του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή από τη σύζυγό του.

Σε αυτήν αναφέρεται: «Η σύζυγος δεν έλεγξε τι συνέβαινε όταν τα σκυλιά γαύγιζαν, καθώς το σπίτι τους βρίσκεται σε πολυσύχναστο δρόμο και τα σκυλιά γαύγιζαν συχνά στους πεζούς και τα οχήματα που περνούσαν από εκεί.

»Αφού αποκαταστάθηκε το ηλεκτρικό ρεύμα, μπήκε μέσα ψάχνοντας τον σύζυγό της, αλλά δεν τον βρήκε.

»Συνεχίζοντας την αναζήτησή της, η γυναίκα είδε τον σύζυγό της να κείτεται ακίνητος έξω στον κήπο.

»Στη συνέχεια βγήκε έξω, μόνο για να διαπιστώσει ότι ο σύζυγος είχε δαγκωθεί από τα σκυλιά τους».

Η καριέρα του Μουλάλα

Σε έξι συμμετοχές με τη Ζάμπια κατάφερε να πετύχει τρία γκολ, ενώ έπαιξε σε διάφορες θέσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας του, μεταξύ των οποίων αριστερό μπακ και δεξί εξτρέμ.

Αναμφισβήτητα, η καθοριστική στιγμή της καριέρας του ήταν όταν σκόραρε δύο γκολ εναντίον της Κένυας στον νικηφόρο ημιτελικό του πρωταθλήματος Ανατολικής και Κεντρικής Αφρικής (CECAFA).

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ζάμπια έσπευσε να αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρώην παίκτη της, ο οποίος βοήθησε τη χώρα του να κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο.

Σχετικά Άρθρα