“Φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό για την κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα- Επίθεση Οικονόμου και ΠΑΣΟΚ- Μηνύσεις από Παππά

 “Φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό για την κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα- Επίθεση Οικονόμου και ΠΑΣΟΚ- Μηνύσεις από Παππά

Η κατάθεση της γραμματέως του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο για βαλίτσες με χρήματα που διακινούνταν προς τον ΣΥΡΙΖΑ βάζει ¨φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό, καθώς προσφέρει στη Ν.Δ την ευκαιρία να αντιπαρατεθεί καθώς εκκρεμούν σε βάρος της οι κατηγορίες για εμπλοκή στα σκάνδαλα Πάτση, Χειμάρα και σε απευθείας αναθέσεις.

Ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέδωσε επιθετική ανακοίνωση, ενώ ακολούθησε και το ΠΑΣΟΚ, προφανώς για να εξισορροπήσει επικοινωνιακά την πίεση που δέχθηκε για την υπόθεση της Εύας Καϊλή.

Υποβάλλει μήνυση ο Νίκος Παππάς

«Η ψευδομάρτυρας γραμματέας του κου Καλογρίτσα θα κληθεί για όσα είπε στο Ειδικό Δικαστήριο να αναμετρηθεί με την αλήθεια και την ελληνική Δικαιοσύνη, μετά από μήνυση που υποβάλλω εναντίον της», αναφέρει σε δήλωση του ο βουλευτής και τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς.

Επίσης σχολιάζει ότι «οι υποβολείς όμως της συγκεκριμένης ψευδομαρτυρίας, που επιλέγουν για άλλη μια φορά τον δρόμο της λάσπης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο τον πανικό τους προδίδουν» και προσθέτει ότι «μπροστά στο κύμα των αποκαλύψεων για το πάρτι με το δημόσιο χρήμα και την κακοποίηση του κράτους δικαίου, εφευρίσκουν αστήρικτους και άσφαιρους αντιπερισπασμούς». 

Ο Νίκος Παππάς αναφέρει ότι «η σπουδή τους όμως άμεσα να προσυπογράψουν την ψευδομαρτυρία αποκαλύπτει ότι αυτοί κρύβονται πίσω της».

«Ας συνεχίσουν έτσι», σχολιάζει καταληκτικά, «η ίδια η λάσπη τους θα τους πνίξει».

ΣΥΡΙΖΑ: Η κ. Διαμαντή θα υποστεί συνέπειες για την συκοφαντία της

«Ηκ. Διαμαντή θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου για όσα αστήριχτα και συκοφαντικά ισχυρίστηκε» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα όσα υποστήριξε στην κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο η γραμματέας του Χρ. Καλογρίτσα

Σε σκληρή του ανακοίνωση, τονίζει ότι την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει απογειώσει τη διαφθορά σε επίπεδα ρεκόρ, είναι αναμενόμενο να ψάχνει εναγωνίως να στήσει αφήγημα ότι δεν είναι μόνο αυτή διεφθαρμένη αλλά ότι όλοι το ίδιο είναι.

«Αυτό που δεν είναι αναμενόμενο είναι ότι έχουν μπερδέψει τα παραμύθια τους. Μέχρι χθες μας έλεγαν ότι ο Καλογρίτσας ήταν ένας άφραγκος επιχειρηματίας που ο Νίκος Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ του έψαχναν χρήματα για να διεκδικήσει τηλεοπτικό σταθμό. Σήμερα αιφνιδίως μας λένε ότι ήταν ένας ευκατάστατος επιχειρηματίας που χρηματοδοτούσε τον ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει.

«Ας αποφασίσουν ποιο είναι το σωστό αφήγημα στο στημένο παραμύθι τους» τονίζει με νόημα.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρατηρεί ότι ανέμενε την άμεση υιοθέτηση της συκοφαντίας από τη ΝΔ. «Άλλωστε ο κ. Λοβέρδος που την εκμαίευσε είναι ως γνωστόν, όπως και η κ. Καϊλή,  πιο κοντά στη ΝΔ παρά στο κόμμα του. Την άθλια ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν αναμέναμε. Λίγη αιδώς δε θα έβλαπτε…» καταλήγει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει απογειώσει τη διαφθορά σε επίπεδα ρεκόρ, με ένα καινούργιο σκάνδαλο να ξεσπά κάθε μέρα.
 
Είναι αναμενόμενο να ψάχνει εναγωνίως να στήσει κάποιο αφήγημα που να μπορεί να δικαιολογήσει τη τελευταία της γραμμή άμυνας: Όχι ότι η ΝΔ δεν είναι διεφθαρμένη αλλά ότι όλοι το ίδιο είναι.

Αυτό που δεν είναι αναμενόμενο είναι ότι έχουν μπερδέψει τα παραμύθια τους.

Μέχρι χθες μας έλεγαν ότι ο Καλογρίτσας ήταν ένας άφραγκος επιχειρηματίας που ο Νίκος Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ του έψαχναν χρήματα για να διεκδικήσει τηλεοπτικό σταθμό.

Σήμερα αιφνιδίως μας λένε ότι ήταν ένας ευκατάστατος επιχειρηματίας που χρηματοδοτούσε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ας αποφασίσουν ποιο είναι το σωστό αφήγημα στο στημένο παραμύθι τους.

Μέχρι τότε η κ. Διαμαντή θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου για όσα αστήριχτα και συκοφαντικά ισχυρίστηκε.

ΥΓ. Την άμεση υιοθέτηση της συκοφαντίας από τη ΝΔ την αναμέναμε. Άλλωστε ο κ. Λοβέρδος που την εκμαίευσε είναι ως γνωστόν, όπως και η κ. Καϊλή,  πιο κοντά στη ΝΔ παρά στο κόμμα του. Την άθλια ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν αναμέναμε. Λίγη αιδώς δε θα έβλαπτε…»

Η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου
Μετά από όσα φοβερά κατέθεσε ενόρκως η κ. Διαμαντή για τις διαδρομές μαύρου χρήματος μεταξύ των κυρίων Νίκου Παππά, Χρήστου Καλογρίτσα και Άρτεμη Αρτεμίου, με σκοπό τη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογραφικών βραχιόνων του, τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ο κ. Τσίπρας προσωπικά χρωστάει σαφεις απαντήσεις στον ελληνικό λαό. Απαντήσεις για όλα αυτά που επί χρόνια υποκριτικά αρνιόταν πως είχαν συμβεί. Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τις δραστηριότητες του κ. Παππά, του στενότερου και παλιότερου συνεργάτη του; Γιατι εξακολουθεί να τον στηρίζει και να τον καλύπτει πολιτικά; Πόσες σακούλες και με τι ποσά κατέληξαν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ;
Αντι να κάνουν κηρύγματα ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να απαντήσουν σε αυτά τα αμείλικτα ερωτήματα.

Απαντήσεις ζητά το ΠΑΣΟΚ

Tο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα να δώσουν απαντήσεις για τις αποκαλύψεις μάρτυρα στη δίκη των κ. Καλογρίτσα και Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο. «Ο κ. Τσίπρας οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες για διαδρομές μαύρου χρήματος προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σχόλιο του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Στο σχόλιό της η Χαριλάου Τρικούπη σημειώνει πώς τα όσα κατατέθηκαν χθες στο ειδικό δικαστήριο στη δίκη του Νίκου Παππά είναι σοκαριστικά. «Η κατάθεση της κ. Διαμαντή για φακέλους και τσάντες με χρήματα, που κατευθύνονταν από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, θέτει ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα», τονίζει το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Υπογραμμίζει ότι «η καταγγελία για ύπαρξη σκοτεινών συναλλαγών με διαδρομές μαύρου χρήματος, που συνέδεσαν την περίοδο 2015-19 τον ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρηματικούς κύκλους και συμφέροντα, πλήττει για άλλη μια φορά την αξιοπιστία της πολιτικής ζωής» ενώ επισημαίνει καταλήγοντας: «Η λογοδοσία και η διαφάνεια είναι αναγκαίες για να αντιμετωπιστεί η κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους θεσμούς».

Νέα Δημοκρατία για Παππά: “Γιατί δεν μηνύει και τον Καλογρίτσα;”

«Αναμένουμε με ανυπομονησία την υλοποίηση της δεδηλωμένης πρόθεσης του κ. Παππά να μηνύσει τη γραμματέα του κ. Καλογρίτσα για τις καταγγελίες της. Ωστόσο μας προκαλεί εντύπωση ότι δεν έχει μηνύσει τόσα χρόνια τον ίδιο τον κ. Καλογρίτσα που έχει καταγγείλει με λεπτομέρειες το πού κατέληγε το μαύρο χρήμα που έφευγε με τσάντες από το γραφείο του, βάσει όσων κατήγγειλε χθες η γραμματέας του».

Τα παραπάνω επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία μετά την δήλωση του Νίκου Παππά ότι προτίθεται να υποβάλει μήνυση κατά της γραμματέως του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για όσα είπε στο Ειδικό Δικαστήριο ότι «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα για το κόμμα» (ΣΥΡΙΖΑ)».

Η Νέα Δημοκρατία στη δήλωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του κόμματος υπενθυμίζει ότι ο κ. Καλογρίτσας έχει καταγγείλει:

– Ότι ήταν μπροστινός του κ. Παππά στο ΣΥΡΙΖΑ channel που έστηναν, το οποίο αποτυπώνεται και σε έγγραφο που έχει στη διάθεσή του.

-Ότι υπήρχε «διευθυντήριο» που λειτουργούσε υπό την καθοδήγηση του κ. Παππά, το οποίο του ζητούσε να στηρίξει οικονομικά ΜΜΕ του κόμματος ή στελέχη.

-Ότι τα 3 εκατομμύρια της εγγυητικής που του δόθηκε βάσει της καθοδήγησης Παππά για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες, κατέληξαν στο Documento με εντολές ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ και ο ίδιος είχε μιλήσει για τσάντες με χρήματα…»

Η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει: «Το ότι ο κ. Παππάς δεν μηνύει τον κ. Καλογρίτσα, δύο πράγματα καταδεικνύει: «Είτε όσα λέει ισχύουν και αποδεικνύονται, είτε τον φοβάται για όσα ακόμα μπορεί να αποκαλύψει.

Οπότε, αντί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας να πετάνε την μπάλα στην εξέδρα, ας απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα που πολλαπλασιάζονται όσο προχωράει η διερεύνηση της δυσώδους αυτής υπόθεσης!»

Σχετικά Άρθρα