Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την κηδεία του Τέως- Ποιοί εστεμμένοι θα παραστούν

 Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την κηδεία του Τέως- Ποιοί εστεμμένοι θα παραστούν

Από την επίσκεψη των γιών του Τέως στο Μαξίμου για τον σχεδιασμό της κηδείας- EUROKINISSI

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τόσο στην Μητρόπολη Αθηνών, όσο και στο Τατόϊ, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να διαχειριστεί την κηδεία του Τέως την Δευτέρα, την ώρα που αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα εστεμμένοι και άλλοι επίσημοι. Η ΕΛ.ΑΣ έχει ήδη ξεκινήσει τις διεργασίες για τα μέτρα ασφαλείας και το επιχειρησιακό σχέδιο για τους υψηλούς προσκεκλημένους που θα φτάσουν στη χώρα μας από το εξωτερικό.

Πρόκειται για ένα μεγάλο δίχτυ ασφαλείας που θα στηθεί, το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων υπηρεσία φύλαξης «υψηλών» προσώπων τόσο με ένστολους αστυνομικούς όσο και αστυνομικοί με πολιτικά.

Σύμφωνα με το MEGA, θα χρησιμοποιηθούν ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, ελικόπτερα αλλά και drones.

Όλοι θα είναι σε αυξημένοι επαγρύπνηση αλλά και ετοιμότητα, καθώς υπάρχει ο φόβος ότι μπορεί να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις την ώρα που θα βρίσκεται η σωρός του τέως στη Μητρόπολη της Αθήνας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολύ έντονη θα είναι η παρουσία της αστυνομίας και κατά την διάρκεια της μετακίνησης του τέως από την Μητρόπολη Αθηνών μέχρι να φθάσει στο Τατόι. Στα μέχρι τώρα σχέδια της αστυνομίας είναι να μην κλείσει το κέντρο της Αθήνας και οι όποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις να είναι σύντομες για να μην υπάρξει ταλαιπωρία των πολιτών.

Οι εστεμμένοι

Τα παιδιά του Κωνσταντίνου και η αδελφή του Σοφία της Ισπανίας βρίσκονται εδώ και ημέρες στην Αθήνα από τη στιγμή που επιδεινώθηκε η υγεία του. Στην Ελλάδα αναμένονται όλα τα εγγόνια του, τα πέντε παιδιά του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ και τα τέσσερα της Αλεξίας.

Η αποστολή των προσκλήσεων από την οικογένεια στα πρόσωπα που επιθυμούν να παραστούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θεωρείται θέμα χρόνου.

Ήδη έχουν ενημερωθεί οι συγγενείς και τα μέλη των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης, με τα οποία συνδέονται προκειμένου να προετοιμάσουν την επίσκεψή τους στην Αθήνα.

Στην Αθήνα για να παραστούν στην κηδεία αναμένονται εκπρόσωποι των βασιλικών οίκων της Ισπανίας, της Δανίας, της Μεγάλης Βρετανίας και του Λουξεμβούργου, χωρίς να αποκλείεται να παραστούν και εκπρόσωποι και άλλων ευρωπαϊκών βασιλικών οικογενειών.

Όπως μετέδωσαν ισπανικά ΜΜΕ, η βασιλική οικογένεια της χώρας θα βρεθεί σύσσωμη στην Αθήνα. Η βασιλομήτωρ Σοφία βρίσκεται ήδη εδώ, οι κόρες της, πριγκίπισσα Ελενα και πριγκίπισσα Κρίστινα, θα έρθουν σήμερα, Παρασκευή, ενώ στην κηδεία θα παραστούν και ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας με τη βασίλισσα Λετίθια.

Παρών αναμένεται να είναι και ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει στο Αμπου Ντάμπι.

Στην Αθήνα για να παραστεί στην κηδεία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έρθει ο μέγας δούκας του Λουξεμβούργου, Χένρι.

Επίσης, στη χώρα μας θα μεταβούν μέλη της δανέζικης βασιλικής οικογένειας, με την οποία υπάρχουν στενοί δεσμοί συγγένειας. Πιο συγκεκριμένα, αναμένονται η βασίλισσα της Δανίας Μαργκρέτε, αδελφή της Αννας-Μαρίας, και η αδελφή τους πριγκίπισσα Ματθίλδη. Θα παραστεί επίσης και ο διάδοχος, πρίγκιπας Φρέντερικ.

Σε ό,τι αφορά στη βρετανική βασιλική οικογένεια, έχει ήδη ενημερώσει ότι θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία. Αγνωστο είναι ποιο από τα μέλη της οικογένειας του Καρόλου θα παραστεί.

Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα παραστεί ο βασιλιάς Κάρολος καθώς βάσει βρετανικού βασιλικού πρωτοκόλλου κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. Ενδεχομένως στην Αθήνα βρεθεί ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, του οποίου νονός ήταν ο Κωνσταντίνος και ο οποίος έχει βαφτίσει το μεγαλύτερο από τα παιδιά του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ. Διαφορετικά, στην Αθήνα πιθανολογείται ότι θα έρθει η πριγκίπισσα Αννα.