Αυστραλία: Ζευγάρι ναυάγησε και έμεινε στη θάλασσα για 3 μέρες

 Αυστραλία: Ζευγάρι ναυάγησε και έμεινε στη θάλασσα για 3 μέρες

Μια απίστευτη περιπέτεια πέρασε ένα ζευγάρι στην Αυστραλία, καθώς παρασύρθηκαν από τα νερά του ωκεανού και έμειναν στη θάλασσα για 3 ημέρες, μέχρι να τους εντοπίσει ένας ψαράς, καθώς οι βάρκες που περνούσαν δεν άκουγαν τις κραυγές τους για βοήθεια.

Όπως αναφέρει η έκδοση της DailyMail της Αυστραλίας, ο Μπέντζαμιν Νγκ και η σύντροφός του Πέι από το Μπρίσμπεϊν, έκαναν κουπί γύρω από το North West Island, στα ανοιχτά της ακτής του Central Queensland, το περασμένο Σάββατο (7.1.2023) όταν τους παρέσυραν τα νερά της θάλασσας.

Η τρομακτική περιπέτεια του ζευγαριού έγινε ακόμη χειρότερη, όταν έβλεπαν τις βάρκες να περνούν από κοντά τους αλλά να μην ακούν τις κραυγές τους για βοήθεια. Συνολικά, 4 βάρκες πέρασαν και δεν τους άκουσαν. Το ζευγάρι σώθηκε τη Δευτέρα, από έναν ψαρά και τον γιο του, 55 χιλιόμετρα μακριά από την ακτή!

Οι ψαράδες έσπευσαν στο σημείο με τη βάρκα τους, για να διασώσουν το ζευγάρι, το οποίο είχε χάσει τα πάντα μέσα στα κύματα. Ο ίδιος δήλωσε στην αυστραλιανή DailyMail ότι «οι καημένοι ήταν εντελώς εξαντλημένοι. Δεν μπορούσαν καν να σταθούν όρθιοι στη βάρκα μας».

Η φωτογραφία του ζευγαριού στη βάρκα μετά τη διάσωσή τους. Πηγή: Facebook

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ήταν έτοιμοι να απομακρυνθούν και τα κύματα παρέσυραν το ζευγάρι κοντά στη βάρκα τους, για καλή τους τύχη. «Ήταν πολύ τυχεροί που τα κύματα τους πήγαν προς την ακτή, διαφορετικά θα ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία».

Το ζευγάρι ήταν άρρωστο υπέφερε από αφυδάτωση και είχε καταπιεί πολύ αλμυρό νερό ενώ δεν μπορούσαν να κοιμηθούν εύκολα. Επίσης, ο Μπέντζαμιν «δεν έφαγε σχεδόν τίποτα» και έκανε εμετό το μεγαλύτερο μέρος του νερού που ήπιε.

Το ζήτημα είναι ότι, αφού το ζευγάρι πέρασε αυτήν την περιπέτεια, γιατί δεν κάλεσε κανείς για βοήθεια και να δηλώσει την εξαφάνισή τους; Η DailyMail της Αυστραλίας αναφέρει ότι είχαν ενημερώσει τους δικούς τους ανθρώπους ότι δεν θα γυρίσουν από το ταξίδι τους μέχρι την Τρίτη. Οπότε, κανείς δεν ήξερε ότι τους είχαν παρασύρει τα κύματα, γιατί νόμιζαν ότι είναι σε διακοπές.