Αλέξανδρος Μίντζιας: Ποιος είναι ο δικηγόρος που κατηγορείται από τον Φιλιππίδη για πλεκτάνη εναντίον του

 Αλέξανδρος Μίντζιας: Ποιος είναι ο δικηγόρος που κατηγορείται από τον Φιλιππίδη για πλεκτάνη εναντίον του

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, τα δίνει όλα για όλα στη δίκη του και καταγγέλλει  ως «ενορχηστρωτή της πλεκτάνης» όπως την χαρακτήρισε εναντίον του τον δικηγόρο, Αλέξανδρο Μίντζια.

Ποιος είναι, όμως, ο δικηγόρος που κατηγορήθηκε από τον ηθοποιό για «ενορχήστρωση κυκλώματος» και απαντάει με μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση;

Καταρχάς ο Αλέξανδρος Μίντζιας είναι δικηγόρος των τριών ηθοποιών Δροσάκη – Παπαχαραλάμπους – Αναστασοπούλου, αλλά και των γυναικών που έφεραν την υπόθεση στα δικαστήρια, με τον Πέτρο Φιλιππίδη να οδηγείται στις φυλακές Τρίπολης τον Ιούλιο του 2021.

Δικηγόρος της Παυλίδου κατά Παπαγιάννη

  • «Με ιδιαίτερη θλίψη και αγανάκτηση, παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες την πλευρά του κ. Παπαγιάννη να περιφέρεται σε όλα τα μέσα ενημέρωσης στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει, αν όχι να ανατρέψει ένα αδιαμφισβήτητο και πραγματικό περιστατικό σωματικής και λεκτικής βίας εντός ενός εργασιακού χώρου και μάλιστα χώρου προαγωγής του Πολιτισμού, όπως είναι το Θέατρο» ήταν η πρώτη ανακοίνωση για την καταγγελία βίας κατά της Σοφίας Παυλίδου από τον επίσης ηθοποιό, Μάνο Παπαγιάννη, το 2018. 

Τον Νοέμβριο του 2022, ο Μάνος Παπαγιάννης κρίθηκε ένοχος και η ποινή του που του επιβλήθηκε για το αδίκημα της απλής σωματικής βλάβης είναι τέσσερις μήνες με αναστολή.  Η Σοφία Παυλίδου κρίθηκε αθώα για την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Η πλευρά του Μάνου Παπαγιάννη κατέθεσε έφεση επί της απόφασης.Αξίζει να σημειωθεί, ότι υπέρ της Σοφίας Παυλίδου κατέθεσαν Σωτήρης Καλυβάτσης, Ρέα Τουτουντζή, Κόνι Μεταξά και Κάτια Νικολαΐδου, ενώ υπέρ του Μάνου Παπαγιάννη κατέθεσαν η σύζυγός του Αγγελική Δαλιάνη, ο Βασίλης Γκουρούσης, ο θεατρικός παραγωγός Δημήτρης Αγγελόπουλος κι ένας τεχνικός της παράστασης.

Δικηγόρος Κρατερού Κατσούλη – Κατερίνας Καραβάτου

Το καλοκαίρι του 2019 για πρώτη φορά ο Κρατερός Κατσούλης θα εμφανιστεί στις διακοπές του στα Κουφονήσια, όπου σταθερά πηγαίνει τα τελευταία χρόνια χωρίς την Κατερίνα, αλλά μόνο με τα παιδιά του. Από τους πρώτους που ενημερώθηκαν για την απόφαση να προχωρήσουν στο διαζύγιό τους ήταν ο έμπιστος δικηγόρος τους, Αλέξανδρος Μίντζιας. Έπειτα από δέκα χρόνια έγγαμου βίου και επτά χρόνια τηλεοπτικής συνεργασίας, το ζευγάρι τράβηξε ξεχωριστούς δρόμους. 

Τσακωμός με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο 

Η δίκη Φιλιππίδη έχει διακοπεί αρκετές φορές. Μία εξ αυτών ήταν, όταν διαξιφίστηκαν οι δύο δικηγόροι, ο Αλέξανδρος Μίντζιας από την πλευρά των θυμάτων και ο Μχάλης Δημητρακόπουλος από την πλευτά του ηθοποιού.  «Δεν σέβεστε τα θύματα! Ντροπή», απάντησε ο Αλέξανδρος Μίντζιας στα όσα καταλόγισε στις πελάτισσές του, ο κ. Δημητρακόπουλος και το δικαστήριο οδηγήθηκε σε διακοπή. «Εκτίθεστε κύριες μου ποικιλοτρόπως και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο», έλεγε η μία εκ των δικηγόρων του ηθοποιού, Κική Πακιρτζίδου.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε τότε «Ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα. Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές. Τα πάντα είχαν διακινηθεί σε φωτοτυπία. Ένας δεν είχε βγάλει το υπόμνημα του κατηγορουμένου, να υπάρχει η θέση του. Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους. Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος; Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο. Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππίδη. Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας. Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική της πραγματικότητας».

Σάννυ Χατζηαργύρη: «Ο σύζυγός μου είναι δικηγόρος των θυμάτων στη δίκη Φιλιππίδη»

Η Σάννυ Χατζηαργύρη, η οποία έγινε γνωστή μέσα από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη σειρά «Singles», είχε μιλήσει στην κάμερα της εκπομπής «Happy Day» του Alpha. Μεταξύ άλλων, είχε αναφερθεί στον σύζυγό της, Αλέξανδρο Μίντζια, ο οποίος είχε αναλάβει την εκπροσώπηση των γυναικών που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη.

  • «Ο σύζυγός μου είναι ο δικηγόρος των θυμάτων στη δίκη Φιλιππίδη. Είμαι 100% με τα θύματα, τις στηρίζω και τις υποστηρίζω με όλη μου την αγάπη», είπε αρχικά η ηθοποιός.Και συνέχισε λέγοντας: «Χρειάζονται αγάπη και τα κορίτσια και τα αγόρια και θαυμασμό και σεβασμό. Δεν ανακατεύομαι με τις δουλειές του άντρα μου, απαντάω ως Σάννυ Χατζηαργύρη, καλλιτέχνης και άνθρωπος. Δεν έχω καμιά δουλειά να πάω ως μάρτυρας».